Un nou succes al Laurei Codruta Kovesi. Oameni penalilor au incercat sa o dea din nou pe mana Inspectiei Judiciare. Pretext ridicol

news

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins miercuri solicitarea judecatoarei Gabriela Baltag de suplimentare a ordinii de zi pentru discutarea unei eventuale sesizari a Inspectiei Judiciare, care sa verifice daca prezenta procurorului-sef al DNA si a altor magistrati la dezbaterile organizate de Grupul pentru Dialog Social, in care s-au discutat aspecte „cu caracter politic”, respecta obligatiile statutului.

„Am vizualizat o intalnire la un grup de dialog social. Am vazut ca au participat si magistrati. Eu am vazut, marturisesc, partea de final. As dori sa pun in discutie efectuarea de catre Inspectia Judiciara de verificari cu privire la ce am putut vedea eu. Inteleg ca au vazut foarte multi magistrati, care m-au intrebat cum putem sa toleram acest aspect — prezenta procurorului-sef al DNA, doamna Kovesi, si inteleg si a altor magistrati. Nu pot sa spun exact pentru ca nu stiu daca au fost sau nu. Sa verifice Inspectia Judiciara prezenta si participarea la discutii cu caracter politic, pentru ca discutarea unor aspecte de proteste si de iesit in strada, de unire a fortelor Opozitiei si de cenzura nu stiu in ce masura respecta sau nu obligatiile si rigorile statutului de magistrat”, a declarat Gabriela Baltag, in plenul CSM.

In acest context, judecatorul Bogdan Mateescu a precizat ca si el a fost invitat la eveniment, iar discutiile au vizat aspecte legate de legile Justitiei.

„Ma numar printre cei invitati. (…) Discutia noastra, pledoaria noastra a vizat exclusiv aspecte tehnice legate de consecintele legilor Justitiei, mentionate in avizul negativ pe care CSM l-a dat. Nu am nicio problema, poate sa fie sesizat oricine, nu am participat la dezbateri cu caracter politic. Nu voi participa niciodata, nici macar indirect. (…) Chiar dupa ce am vazut lista de invitati am ales sa raman, pentru ca mi se pare corect public si asumat sa transmit mesajul CSM in legatura cu legile Justitiei si am incercat sa expun lucruri pe care eu, personal, le consider daunatoare, chiar daca unele dintre ele nu au prezentat interesul la care ma asteptam. (…) Cred ca fiecare judecator sau procuror stie sa isi mentina echilibrul aparent si pe fond in legatura cu intalnirile in care participa si sa nu intre in discutii, sa nu alimenteze sub nicio forma acele discutii care pot avea o alta tenta decat limita pe care o permite cadrul deontologic”, a spus Bogdan Mateescu.

La randul sau, judecatoarea Andreea Chis a precizat ca la dezbatere au fost invitati toti membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

„Cand am primit aceasta invitatie, am intrebat cine sunt cei invitati si am aflat ca toti membrii CSM au fost invitati sa participe la aceasta dezbatere. Eu v-am comunicat doamna presedinte (Mariana Ghena, presedintele CSM — n.r.) ca intentionez sa particip la aceasta dezbatere. Rezulta din inregistrare ca au fost invitati si membrii Comisiei speciale care a redactat draftul pe actul normativ, insa nu au venit. A fost invitat si ministrul Justitiei, insa n-a venit. (…) Consider important sa ne asumam ce spunem. N-am facut decat sa exprim pozitia majoritatii exprimata prin avizul negativ. Nu m-am abatut sub nicio forma de la alte exprimari publice, intotdeauna am anuntat presedintele. Nu am incalcat absolut cu nimic profesia de magistrat, nu ma tem de nicio cercetare a Inspectiei Judiciare”, a subliniat Andreea Chis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: