TikTok migreaza catre moderarea continutului de catre AI. Compania concediaza cateva sute de angajati la nivel global din cei 110.000
Platforma de social media TikTok concediaza sute de angajati la nivel global, inclusiv un numar mare de angajati din Malaezia, a declarat compania vineri, in timp ce isi indreapta atentia catre o utilizare mai mare a AI in moderarea continutului, potrivit Reuters.
Doua surse familiare cu problema au declarat anterior pentru Reuters ca peste 700 de locuri de munca au fost reduse in Malaezia. TikTok, detinuta de ByteDance din China, a clarificat ulterior ca mai putin de 500 de angajati din tara au fost afectati.
Angajatii, dintre care majoritatea erau implicati in operatiunile de moderare a continutului, au fost informati miercuri seara prin e-mail despre concedierea lor, au spus sursele.
TikTok a confirmat pentru Reuters disponibilizarile si a spus ca vor fi afectati cateva sute de angajati la nivel global, ca parte a unui plan mai larg de imbunatatire a operatiunilor de moderare.
TikTok foloseste o combinatie de detectare automata si moderatori umani pentru a revizui continutul postat pe site.
Potrivit site-ului, ByteDance are peste 110.000 de angajati in peste 200 de orase la nivel global.
Compania planuieste mai multe reduceri luna viitoare, deoarece incearca sa isi consolideze unele dintre operatiunile regionale, a spus una dintre surse. „Facem aceste schimbari ca parte a eforturilor noastre continue de a consolida si mai mult modelul nostru global de operare pentru moderarea continutului”, a declarat un purtator de cuvant TikTok intr-un comunicat.
Compania se asteapta sa investeasca 2 miliarde de dolari la nivel global in incredere si siguranta in acest an si va continua sa imbunatateasca eficienta, 80% din continutul care incalca regulile fiind eliminat de tehnologiile automatizate, a spus purtatorul de cuvant.
Disponibilizarile au fost anuntate pentru prima data de portalul de afaceri The Malaysian Reserve, joi.
Reducerile de locuri de munca au loc pe masura ce firmele globale de tehnologie se confrunta cu o presiune mai mare de reglementare in Malaezia, unde guvernul a cerut operatorilor de retele sociale sa solicite o licenta de operare pana in ianuarie, ca parte a unui efort de combatere a infractiunilor cibernetice.
Malaezia a raportat o crestere brusca a continutului daunator al retelelor sociale la inceputul acestui an si a indemnat companiile, inclusiv TikTok, sa intensifice monitorizarea pe platformele lor.