Sunt si musulmani care o critica pe Merkel: „Vin prea MULTI refugiati, multi nu fug de razboi”
![](https://dev.aktual24.ro/wp-content/uploads/2016/02/musulmani-610x300.jpg)
Refugiatii nou-veniti in Germania sunt priviti cu reticenta chiar si de musulmanii care traiesc de ceva vreme in aceasta tara. Sunt gata oricand sa ii ajute pe confratii lor, insa unii au anumite retineri.
Un azilant afgan in varsta de 51 de ani, bine integrat in societatea germana, spune ca toate aceste sosiri ale migrantilor ii aduc aminte de propria soarta. Faptul ca e bine integrat in societate se datoreaza faptului ca autoritatile germane de la acea vreme i-au acordat repede drept de rezidenta. Imediat, el a inceput sa invete limba germana, cautandu-si un loc de munca.
Barbatul traieste de 30 de ani in Germania, impreuna cu familia sa. Dupa ce a trecut prin diverse locuri de munca, acum are propria sa firma de prestari servicii. Are o casa proprietate personala iar firma sa da de lucru la 70 de oameni. El este exemplul unei integrari perfecte in societatea germana, realizand, cu siguranta, mai mult decat si-a propus vreodata.
āMulti dintre acesti oameni chiar nu fug de razboiā
Barbatul mentionat vede o problema in faptul ca atat de multi refugiati sosesc deodata in Germania. El spune caĀ vina o poarta si cancelarul Merkel care a spus celebrele cuvinte āne vom descurcaā. Asta a atras spre Germania un numar mare de oameni ale caror vieti nu sunt amenintate de razboaie: āpakistanezi si afgani, precum si refugiatii din Balcaniā, adauga afganul citat de Deutsche Welle.
Pe cand politicienii inca se contrazic daca sa considere Afganistan o tara sigura, acesta are un raspuns transant: āOamenii pleaca din Afganistan exclusiv din motive economiceā. El este unul dintre putinii musulmani care critica politica legata de refugiati a Angelei Merkel. Majoritatea musulmanilor o apara pe Merkel si o numesc ācancelarul nostruā.
Multi dintre musulmanii deja integrati in societatea germana se implica activ in ajutorul acordat refugiatilor. In afara de asta, comunitatile musulmane organizate in jurul moscheilor ii ajuta pe acestia exclusiv pe banii lor. Spre deosebire de organizatiile crestine si de cele caritabile, moscheile nu primesc nimic de la stat.
āToti trebuie sa fim pregatiti sa renuntam la ceva, sa ii ajutam pe oamenii ajunsi in necaz. Germania este puternica economic iar tara are nevoie de forta de munca. Daca lucrurile nu merg bine in Germania, suferim si noi, musulmanii. E obligatia noastra sa punem umarul la stabilitatea tariiā, spune un marocan. Multi musulmani deja rezidenti in Germania se tem ca imaginea lor in societate va fi afectata de afluxul de refugiati.
āIncepand cu multi ani inainte, am depus eforturi mari sa obtinem recunoasterea comunitatiiā, spune o studenta musulmana de 28 de ani. O alta femeie nu este de aceeasi parere.
āNici pana acum nu ne bucuram de mare apreciere printre germani. Vechii rezidenti nu trebuie sa se teama de izolare in societateā, spune o jurista de origine turca, in varsta de 37 de ani.
Ea crede ca trebuie sa se discute mult cu migrantii pentru ca acestia sunt oameni traumatizati care au venit in cu totul alta lume si sufera din cauza ca si-au pierdut tara si apropiatii. Ei au nevoie de ajutor in Germania.
Un alt azilant, sosit in 1989 din Bosnia, spune ca Germania va avea grija de refugiati si ca acestia sunt intr-un loc sigur. El spune ca nu intelege cum este posibil ca suniti, siiti, kurzi si turci sa se omoare intre ei. āCe fel de idioti fara creier sunt aceia care spun ca sunt musulmani, dar continua sa se omoare intre ei?ā, se intreaba barbatul de 42 de ani.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook