Statul, in slujba interlopilor. Danilet arata cum o judecatoare este haituita concomitent de infractori si Inspectia Judiciara

news

Cristi Danilet, decizie, ICCJ, Mario Iorgulescu, nelegala

Judecatorul Cristi Danilet atrage atentia asupra situatiei revoltatoare in care se afla judecatoarea Crina Munteanu de la Oradea. El arata ca judecatoarea, mama a trei copii, este „amenintata de infractori, urmarita cu masini suspecte, terfelita de presa, anchetata de Inspectia Judiciara”.

„Crina Munteanu e probabil unul dintre cei mai luptatori magistrati din cati au fost vreodata in sistemul de justitie postdecembrist. E judecator de penal la Oradea si mama a trei copii. Ani de-a randul a contribuit la destructurarea, investigarea si sanctionarea unor retele care au cuprins inclusiv politia, magistratura si finantele din Oradea.

Acum a venit timpul sa dea socoteala: amenintata de infractori, urmarita cu masini suspecte, terfelita de presa, anchetata de Inspectia Judiciara.

Are doua interviuri dure la adresa unora din sistem. Spune lucruri pe care nu le-am mai auzit spuse cu atata curaj din anul 2008”, a scris Danilet pe Facebook.

Judecatoarea Crina Munteanu a acordat un amplu interviu publicatiei Newsweek Romania in care detaliaza experientele sinistre la care este supusa de institutiile statului, de infractori si de presa infractorilor.

„Putem vorbi despre reactivarea unor ‘retele de interese in justitia locala’, chiar de o tendinta de construire de noi retele de interese”, a declarat judecatoarea.

Principalele declaratii:

– Avand in vedere acuzatiile aberante care se retin si contextul in care s-a derulat procedura disciplinara, da, ma simt vanata de Inspectia Judiciara. Mi se reproseaza un mod de gandire mai restrictiv in ce priveste un sector cu activitate judiciara confidentiala, intr-o instanta marcata de probleme dovedite de coruptie, intr-o instanta in care au fost falsificate hotarari judecatoresti, fiind urmariti penal mai multi grefieri.

– Se doreste sanctionarea mea pentru ca sunt considerata parte a unei justitii penale care in plan local a devenit extrem de incomoda persoanelor influente din domeniul politic, din mediul de afaceri, din institutii publice importante ale statului (politie, administratia locala, institutii financiare), cat si din mediul judiciar local. In fiecare din aceste domenii exista cauze de coruptie, de infractionalitate economica sau de alt tip dovedite prin pronuntarea unor hotarari de condamnare definitive.

– e urmareste restaurarea acelei justitii confortabile, o justitie perfect pregatita sa asigure „salvarea“ persoanelor importante, atunci cand acestea, „accidental“, vor fi deferite justitiei. Faptul ca mecanismul care permite acest lucru implica institutii din sistemul judiciar e o problema extrem de grava, ridicata, de altfel, in plan national si international prin demersuri judiciare concrete ce vizeaza conducerea Inspectiei Judiciare.

– O campanie mediatica in care referirile erau legate de aspecte profesionale, inclusiv activitatea de emitere a mandatelor de supraveghere tehnica. Printre o multime de insulte, s-a postat si mesajul „ai trei copii si nu stii ce te asteapta!“, insotit de o referire religioasa. Inculpatii din dosar sunt fostul avocat Ioan Sava si sotia acestuia, Daniela Sava, ambii condamnati definitiv, ulterior, pentru coruptie. Pentru mine, acest dosar ramane un reper de viata, de profesie, semnificativ. Am luat contact direct cu infractionalitatea, am trecut dincolo de prezidiul din sala de judecata, care, ca magistrat, te protejeaza, si m-am implicat intr-o confruntare directa cu un infractor. Am realizat cat de brutala poate sa fie aceasta confruntare, cata mizerie esti nevoit sa suporti si cat de nedrept poate fi finalul unei astfel de proceduri.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: