Jurnalista Emilia Sercan a anuntat luni ca si procurorul Codrut Olaru, membru al CSM, a ramas fara titlul de doctor dupa ce acesta a „plagiat grosier”. Lucrarea de doctorat fost coordonata de Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei, actual rector al Universitatii AI Cuza de la Iasi.
„Un alt doctor este lasat de CNATDCU fara pretiosul titlu stiintific – procurorul CSM Codrut Olaru, care a fost coordonat de profesorul, avocatul, notarul, procurorul comunist, judecatorul CCR, membrul comisiei de la Venetia, ministrul justitiei si rectorul (oi fi uitat ceva?) Tudorel Toader.
Olaru a primit un verdict de plagiat in aprilie 2020, desi comisia de atunci a constat ca 26 de pagini din teza sunt plagiate. Aceeasi comisie nu a analizat alte circa 40 de pagini, pentru ca altfel nu mai putea sa propuna si sa obtina pastrarea titlului.
Pentru acele pagini neverificate a fost depuse o noua sesizare, iar CNATDCU a stabilit joia trecuta ca teza lui Olaru este plagiata ‘grosier’ si a decis retragerea titlului de doctor in drept.
La precedenta sesizare, verdictul CNATDCU a fost blocat cu ajutorul lui Tudorel Toader timp de un an si opt luni. Acum, in disperare de cauza, Olaru a deschis un proces in instanta prin care a incercat blocarea decizie dupa ce o comisie de lucru a constatat ca teza e plagiata, dat inainte de pronuntarea Consiliului General al CNATDCU.
#doctorinimpostura
PS 1. My personal best a ajuns la 15 titluri retrase.
PS2. Aceasta postare nu se va sterge niciodata”, a anuntat Sercan pe Facebook.
Inainte de sedinta Consiliului General al CNATDCU in care urma sa se decida mentinerea sau retragerea titlului sau de doctor, Codrut Olaru a incercat sa blocheze emiterea unui verdict printr-o actiune deschisa in instanta impotriva CNATDCU si a Ministerului Educatiei, anunta Press One.
Mai mult, Olaru le-a cerut ministrului Educatiei Sorin Cimpeanu si presedintelui CNATDCU Ioan Aurel Pop clasarea sesizarii asupra careia CNATDCU urma sa se pronunte, pe motiv ca in martie 2020 primise – pe o alta sesizare – verdict de neplagiat.
Actiunile intreprinse de Olaru au avut loc in plina procedura CNATDCU de analiza a sesizarii – imediat dupa ce comisia de experti in stiinte juridice a stabilit, la 8 aprilie, ca acuzatia de plagiat este intemeiata; dar inainte de intrunirea Consiliul General al institutiei, care urma sa decida prin vot, pe baza raportului expertilor, mentinerea sau retragerea titlului.
Procurorul Codrut Olaru primise in primavara lui 2020 un verdict de neplagiat lipsit de orice credibilitate de la vechiul CNATDCU, care si-a incheiat activitatea in luna mai 2020, in baza unui simulacru de raport.
Insa sesizarea de plagiat din octombrie 2020, a carei analiza a incercat Olaru sa o blocheze luna trecuta, indica suspiciuni de plagiat noi, neanalizate anterior.
Decizia de retragere a titlului de doctor pentru plagiat in cazul procurorului Codrut Olaru a fost luata de Consiliul General al CNATDCU joia trecuta, pe 12 mai.
Surse din Ministerul Educatiei sustin ca hotararea a fost adoptata cu 13 voturi pentru si o abtinere.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…