Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, anunta ca a depus o plangere la Sectia de anchetare a magistratilor prin care cere verificari privind modul in care a fost trimis in judecata dosarul Revolutiei de catre procurorii Parchetului General.
Avocatul Adrian Georgescu, aparatorul lui Ion Iliescu, a depus la Sectia de anchetare a magistratilor o plangere privind modul in care a fost trimis in judecata dosarul Revolutiei de catre procurorii Parchetului General. Dupa parerea lui, dosarul acesta ar putea avea aceeasi soarta ca si cel al Mineriadei, adica sa fie trimis de instanta inapoi la parchet.
Potrivit avocatului ar putea fi vorba despre abuz in serviciu.
„Nu vreau sa dau 100%, dar 99%, da. Suntem in aceesi ipoteza (ca si dosarul Revolutiei sa fie trimis inapoi la parchet, precum cel al Mineriadei, n.r.). E adevarat ca luand modelul si vazand lipsurile care au fost semnalate in dosarul Mineriadei, in cel al Revolutiei, procurorii au incercat sa vina cu un dosar de urmarire penala mai bun calitativ. Numai ca, dupa cum ati observat, din cauza grabei, au uitat ca mai aveau in derulare la momentul darii actului de sesizare acte de urmarire penala. Sa vedem cum se va rezolva chestiunea. Am sesizat sectia cu privire la modul in care a fost intocmit acel rechizitoriu”, a spus avocatul, citat de Mediafax.
Acesta a mai precizat ca plangerea nu a fost depusa impotriva vreunui procuror.
Procurorii Sectiei militare din Parchetul General au trimis in judecata dosarul Revolutiei din decembrie 1989, in care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu si Iosif Rus au fost pusi sub acuzare pentru infractiuni contra umanitatii, a anuntat, in 8 aprilie, procurorul general Augustin Lazar.
Augustin Lazar a precizat ca dosarul cauzei cuprinde 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate dupa 13 iunie 2016, mentionand ca pentru intocmirea rechizitoriului au fost administrate probleme obtinute dupa 13 iunie.
Probatoriul administrat, arata Parchetul, a relevat ca intreaga forta militara a Romaniei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne – Departamentul Securitatii Statului, precum si Garzile Patriotice, incepand cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispozitia Consiliului Frontului Salvarii Nationale si conducerii acestuia. Din acelasi moment, grupul de decizie politico-militara al C.F.S.N. a luat deciziile importante cu caracter politic si militar, urmarind accederea la puterea politica a unui grup preconstituit si legitimarea politica in fata poporului roman. Cercetarile vizeaza faptul ca prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situatii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.
Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu si fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat in mod direct prin aparitiile televizate si emiterea de comunicate de presa, arata procurorii in rechizitoriul dosarului Revolutiei.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…