Un material aparut in revista de specialitate Air Force releva ca Rusia a cerut ajutorul SUA pentru ca acestea sa furnizeze elicoptere de salvare care sa supravegheze aviatorii rusi, in cadrul operatiunilor din Siria.
Pentagonul a refuzat cererea Rusiei, locotenent-generalul Charles Brown, comandantul Air Forces Central Command, pledand impotriva unei astfel de cereri, deoarece „SUA are resurse doar pentru a-si purta de grija siesi”.
Fortele de salvare sunt putine si specializate. Aproximativ 100 de elicoptere HH-60G si parasutistii aferenti reprezinta principala resursa de salvare a militarilor americani aflati in teatrele de operatiuni.
Unitati de aeronave de recuperare a puscasilor marini, care zboara in avioane de tip tiltrotor MV-22B, pot indeplini si anumite functii de salvare dupa cum si Fortele Speciale Operationale, cu propriile H-47, H-60 si giravionul V-22, se pot implica in operatiuni de salvare, noteaza War Is Boring.
Air Force HH-60 Gs sunt in Turcia, MV-22Bs ale Marinei sunt in Kuweit, iar Fortele Speciale si-au desfasurat, cu siguranta, propria flota in Orientul Mijlociu pentru operatiunile din Siria. Astfel, intr-o buna zi, comandantii militari americani vor avea la dispozitie doar o mana de echipe de salvare, pentru a acoperi sutele de avioane potential zburatoare deasupra teritoriilor inamice.
Din ceea ce am vazut, reiese ca Rusia chiar a avut nevoie de salvatori. In 24 noiembrie, anul trecut, turcii au doborat un bombardier rus Su-24, dupa ce acesta ar fi intrat in spatiul aerian turc.
Cei doi piloti de la bord s-au catapultat, insa rebelii au impuscat unul dintre supravietuitori. Doua elicoptere ruse Mi-8, care transportau marinari rusi si comandouri Hezbollah, au mers si l-au preluat pe pilotul care a supravietuit.
Rebelii, insa, i-au atacat pe salvatori de cum au aterizat, ucigand un marinar si avariind grav un elicopter. Cei care au supravietuit au recuperat pilotul bombardierului Su-24. Mai tarziu, rebelii au distrus elicopterul avariat, pe care rusii l-au abandonat.
Dincolo de problema resurselor disponibile, exista motive politice solide pentru care SUA nu ofera suport campaniei Rusiei in Siria. In ciuda decalaratiilor ca se afla in Siria pentru a distruge ISIS, un obiectiv cu care Washington ar putea fi de acord, in realitate, atacurile Rusiei sunt indreptate impotriva rebelilor sprijiniti de SUA si a civililor neinarmati.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…