Cercetatorii de la Universitatea Lehigh au dezvoltat un material cu potentialul de a creste semnificativ eficienta panourilor solare, relateaza Interesting Engineering.
Inovatiile constante care imbunatatesc eficienta au devenit cruciale, in special pentru a satisface nevoile energetice globale.
Echipa de cercetatori a prezentat in premiera un prototip care utilizeaza un material cuantic ca strat activ intr-o celula solara. Materialul respectiv a prezentat o absorbtie fotovoltaica de 80% si o eficienta cuantica externa (EQE) de pana la 190%.
Aceasta performanta este remarcabila deoarece depaseste limita teoretica stabilita de eficienta Shockley-Queisser pentru celulele solare traditionale pe baza de siliciu. In comparatie, celulele solare conventionale au o EQE maxima de 100%.
„Aceasta lucrare reprezinta un salt semnificativ in intelegerea si dezvoltarea de solutii energetice durabile. Evidentiaza abordari inovatoare care ar putea redefini eficienta si accesibilitatea energiei solare in viitorul apropiat”, a declarat Chinedu Ekuma, profesor de fizica la Universitatea Lehigh si autor al lucrarii de cercetare, intr-un comunicat.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…