Casa Verde Fotovoltaice 2024 ofera finantare record si acumulatori pentru independenta energetica. Detaliile programului

pagina verde

Casa Verde, fotovoltaice, fonduri, regiunea Centru, epuizate, 2 minute

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024 a fost lansat oficial, oferind persoanelor fizice si unitatilor de cult oportunitatea de a primi finantare pentru instalarea de sisteme fotovoltaice si, pentru prima data, pentru unitati de stocare a energiei. Ghidul de finantare a fost publicat in Monitorul Oficial, iar inscrierile incep pe 27 septembrie 2024.

Iata principalele detalii ale programului:

Bugetul alocat pentru 2024 este de 2 miliarde de lei, un buget record in comparatie cu anii anteriori. Fiecare beneficiar poate primi o finantare de pana la 30.000 lei, cu 10.000 lei mai mult fata de editia precedenta.

In premiera, se ofera finantare pentru acumulatori, care permit stocarea energiei electrice produse de sistemele fotovoltaice, ceea ce va ajuta prosumatorii sa utilizeze energia produsa pe timpul zilei chiar si noaptea, crescand astfel eficienta energetica a gospodariilor.

Inscrierile se vor desfasura prin intermediul aplicatiei informatice disponibile pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro)

Fiecare regiune va avea o zi dedicata inscrierilor, iar acestea vor continua pana la epuizarea bugetului alocat fiecarei regiuni. Experientele din anii trecuti arata ca fondurile se epuizeaza foarte rapid, de aceea procesul de inscriere este crucial.

Calendarul de inscriere pe regiuni:

27 septembrie 2024 – Regiunea Nord-Vest (judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Satu Mare si Maramures);
30 septembrie 2024 – Regiunea Centru (judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu);
01 octombrie 2024 – Regiunea Nord-Est (judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui);
02 octombrie 2024 – Regiunea Sud-Est (judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea);
03 octombrie 2024 – Regiunea Sud-Muntenia (judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman);
04 octombrie 2024 – Regiunea Bucuresti-Ilfov;
07 octombrie 2024– Regiunea Sud-Vest (judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea);
08 octombrie 2024 – Regiunea Vest (judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis);
09 octombrie 2024 pentru unitatile de cult.

Odata cu includerea acumulatorilor in program, prosumatorii pot deveni mai independenti din punct de vedere energetic, utilizand energia produsa ziua pentru consumul din timpul noptii. Programul dispune de un buget mai mare, cu o suma totala dublata fata de anii anteriori.

Scopul programului Casa Verde Fotovoltaice este de a incuraja tranzitia catre surse regenerabile de energie si de a sprijini prosumatorii in reducerea dependentei de retelele traditionale de electricitate. Totodata, prin adaugarea unitatilor de stocare, se urmareste o gestionare mai eficienta a energiei produse de panourile fotovoltaice, ceea ce contribuie la atingerea obiectivelor nationale si europene in materie de energie verde.

Programul este o oportunitate excelenta pentru cetatenii care doresc sa adopte solutii ecologice si sa isi reduca factura de energie pe termen lung.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: