In urma unui articol publicat de Ziar de Cluj, care descria conditiile din sala de asteptare de la sectia de Chirurgie Pediatrica, un alt parinte a iesit public pentru a povesti o experienta similara.
Acesta sustine ca medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca i-au refuzat tratamentul copilului sau, motivand ca el, tatal, ar fi avut o „atitudine aroganta”.
Cazul a starnit controverse, intrucat copilul avea nevoie urgenta de ingrijiri medicale, iar refuzul medicilor a fost pus pe seama conflictului cu parintele, informeaza ziardecluj.ro
Tatal copilului a relatat ca prima vizita la spital a avut loc pe data de 26 iunie, cand s-a prezentat impreuna cu fiul sau pentru investigatii medicale. In urma consultului, medicii au recomandat imobilizarea mainii drepte, deoarece copilul suferise o accidentare.
Totusi, parintele a decis sa refuze imobilizarea, intrucat copilul urma sa sustina proba de matematica la Evaluarea Nationala si ar fi fost impiedicat sa scrie in cadrul examenului.
„Pe 26 iunie m-am prezentat cu copilul pentru investigatii, iar medicii au recomandat imobilizarea mainii drepte.
Am refuzat imobilizarea in acea zi, deoarece urma examenul de matematica, iar imobilizarea presupunea imposibilitatea de a scrie.
Pe 28 iunie, cand am revenit pentru a continua tratamentul, discutia cu medicii a luat o turnura neasteptata.
Serviciile medicale au fost refuzate, pe motiv ca am completat un formular de refuz in data de 26 iunie”, a explicat tatal copilului.
Acesta a adaugat ca, in discutiile cu personalul medical, a subliniat importanta recuperarii degetelor copilului, deoarece acesta studiaza pianul si are nevoie de o buna mobilitate a mainilor pentru a continua activitatea artistica.
In urma refuzului primit la spital, tatal a facut o sesizare catre Consiliul Judetean Cluj, care are in subordine spitalul si a solicitat explicatii din partea unitatii medicale.
Raspunsul primit de la reprezentantii spitalului l-a surprins: medicii au confirmat ca au refuzat sa trateze copilul din cauza „atitudinii arogante” a tatalui in timpul discutiilor anterioare si a deciziei acestuia de a refuza imobilizarea.
„Consider aceasta practica total injusta, cu atat mai mult cu cat pacientii reali sunt copiii. In cazul meu, copilul a fost complet ignorat in data de 28 iunie”, a declarat tatal copilului, adaugand ca ar dori clarificari legate de etica medicala si de corectitudinea unei astfel de decizii.
Incidentul ridica intrebari grave privind etica profesionala si responsabilitatea medicilor fata de pacientii minori.
Avocatii si specialistii in deontologia medicala au criticat aceasta atitudine, subliniind ca refuzul unui tratament din cauza unor tensiuni intre parinti si medici este inacceptabil, iar copii care au nevoie de asistenta medicala nu ar trebui sa fie penalizati pentru disputele adultilor.
Consiliul Judetean Cluj urmeaza sa investigheze cazul, iar parintele a declarat ca este decis sa continue demersurile pentru a clarifica situatia, considerand ca un astfel de comportament este „de neconceput” si o practica „injusta” pentru o institutie publica.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…