Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reactionat extrem de nervos, luni, cand a fost intrebat despre titlul de „luptator in revolutie cu rol determinant”. El a sustinut ca nu a avut niciun beneficiu de pe urma acestuia, insa Recorder l-a prins cu minciuna.
„Nu am solicitat niciodata nicio indemnizatie pentru acest lucru de la statul roman”, a sustinut Ciolacu, luni, intrebat despre titlul de „luptator in revolutie cu rol determinant”.
Recorder anunta insa ca Marcel Ciolacu a primit un hectar de teren in comuna Sapoca, in anii ’90, in baza titlului de revolutionar. Aceasta realitate rezulta dintr-un tabel cu revolutionarii buzoieni care au primit diverse beneficii din partea statului.
Informatia este confirmata de declaratia de avere pe care Marcel Ciolacu o depunea in anul 2008: terenul din Sapoca apare la categoria bunuri instrainate in ultimele 12 luni.
Intrebat luni punctual de acest teren, liderul PSD a raspuns doar atat: „Nu mai detin de foarte mult timp terenul la care faceti referire”.
Tot luni, Ciolacu declara insa ca nu a primit niciun beneficiu ca urmare a titlului de „revolutionar”.
„Eu in municipiul Buzau am participat la Revolutie. Sunt membru al unui club, Club 22 Buzau, sunt doar 52 de membri. Suntem cei care am aparat si am actionat in raza Palatului Comunal. Nu am fost niciodata contestat, nu am facut niciodata o fala din asta, nu-mi cereti sa-mi fie si rusine. Nu am solicitat niciodata nicio indemnizatie pentru acest lucru de la statul roman. Ma consider indreptatit sa las copilului meu, sa arate si el la nepoti ca bunicul lor a facut ceva pentru aceasta tara. Niciodata de cand sunt in politica, niciodata, eu nu am declarat ca sunt revolutionar”, a declarat Ciolacu.
Intrebat despre aspectele dubioase ale modului in care si-a obtinut titlul de „luptator in revolutie cu rol determinant”, Ciolacu a inceput cu manipulari emotionale.
„Nu-mi faceti o vina pentru faptul ca n-am murit sau pentru ca n-am stat in casa de Revolutie. Sunt mandru ca am fost la Revolutie, nu am cerut niciun ban statului roman, dar nu ma faceti vinovat de lucrul acesta pentru ca nu va permit”, a mai spus liderul PSD.
„Revolutia” de la Buzau
La Buzau nu au existat confruntari cu fortele de represiune, dar in dimineata de 22 decembrie Securitatea l-a luat de acasa pe disidentul Gabriel Andreescu, pe care l-a retinut pentru cateva ore (nu pentru ca ar fi avut vreo actiune revolutionara in acele zile, ci in mod preventiv). Revolutionarii buzoieni au prezentat asta ca pe o dovada ca la Buzau au existat retinuti inainte de fuga lui Ceausescu si 50 dintre ei au primit certificate de “luptator cu rol determinant”, scrie Recorder. Procurorii au considerat acest subterfugiu ca fiind ilegal, iar in prezent dosarul este in curs de judecare.
Povestea merita trecuta in analele imposturii: Disidentul Gabriel Andreescu, arestat de Securitate in 1987 si acuzat de tradare pentru actiuni anti-ceausiste, nu are niciun fel de certificat, insa 50 de revolutionari buzoieni si-au luat titlu de erou pe spatele lui si incaseaza indemnizatii lunare.
Andreescu se declara scarbit: „Nu conteaza ca s-au folosit de mine, ci ca exista un intreg sistem viciat care ridiculizeaza ideea de revolutionar prin solicitarea de beneficii materiale. Ar trebui sa se termine cu aceasta rusine”.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…