Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a declarat, luni, referitor la dosarul DNA in care a fost trimis in judecata alaturi de fostul edil Gheorghe Ciuhandu si de alti angajati ai primariei pentru abuz in serviciu privind retrocedarea mai multor locuinte din fondul statului, ca este „cinstit 100%” si ca nu are „nimic in comun cu vanzarea/retrocedarea de locuinte valoroase, in zona centrala si cu prejudiciul estimat de DNA la peste 9 milioane de euro”, el semnand dupa patru-cinci semnaturi anterioare, care i-ar fi garantat ca totul este legal.
„Sunt surprins sa aflu ca am fost trimis in judecata, citez, ‘pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in forma continuata’. De ce? Pentru ca toata viata mea am fost un om cinstit – ultracinstit!, daruit 100% interesului public in toate asumarile – 14 ani prorector, 8 ani rector – ultimii patru dintre acestia, simultan si senator -, 7,5 ani primar -, din fiecare pozitie lasand in urma mea realizari pentru care stau cu fruntea sus in fata oricui, realizari pentru care eu am muncit enorm, cu pasiune, chiar cu fanatism as putea spune, platindu-le cu viata din viata mea!
Eu nu stiu ce au facut ceilalti acuzati in dosar, un dosar in care este vorba despre sute de locuinte, locuinte foarte bune, majoritatea situate in centrul vechi al orasului si nici nu ma intereseaza, dar stiu ce am facut eu. Eu am semnat, dupa ce patru sau cinci semnaturi anterioare imi garantau ca totul este legal, contractele de vanzare-cumparare catre/de catre chiriasi pentru doua locuinte ultramodeste, deloc centrale – una de 25 mp, alta de 50 mp -, locuinte a caror vanzare nu a fost decisa de mine, ci de o comisie speciala, infiintata pe vremea precedentului primar.
Acuza adusa este ca vanzarea s-a facut in baza Legii 112, care statueaza un mod de calcul al pretului avantajos chiriasului, in conditiile in care o cerinta de aplicabilitate a acestei legi nu ar fi fost respectata. Dupa ce am fost chemat la DNA, le-am cerut explicatii celor din comisie si mi s-a spus ca ei au decis vanzarea in baza unei hotarari de dinainte de a fi eu primar, bazata pe sentinte judecatoresti care au dispus acelasi lucru in cazuri similare”, sustine Nicolae Robu, intr-un comunicat citat de Agerpres.
Primarul Timisoarei mentioneaza ca nu are nicio legatura cu prejudiciul estimat de DNA la peste 9 milioane de euro, in conditiile implicarea sa in dosar vizeaza semnarea a doua contracte pentru locuinte de mica valoare, care nu sunt in zona centrala, dupa ce scoaterea la vanzare a acestora a fost decisa de o comisie infiintata de fostul primar Ciuhandu. Robu mai adauga ca, de fapt, in mandatul sau au fost recuperate pentru domeniul public imobile ultracentrale care ajunsesera la clanuri.
„1. Nu am nimic in comun cu vanzarea/retrocedarea de locuinte valoroase, in zona centrala si cu prejudiciul estimat de DNA la peste 9 milioane de euro;
2. Implicarea mea in dosar consista exclusiv in semnarea a doua contracte de vanzare-cumparare pentru doua locuinte de mica valoare, deloc centrale, ultramodeste, una de 25 mp, alta de 50 mp, dintr-un fund de curte (a se vedea poza atasata) -, locuinte a caror vanzare nu a fost decisa de mine, ci de o comisie speciala, infiintata pe vremea precedentului primar. Eu doar am semnat contractele, nu le-am dispus si le-am semnat sub garantia ca ele respecta legea in toate privintele;
3. Cu mine ca primar nu s-a retrocedat nicio cladire, nicio locuinta, nici catre clanuri, nici catre neclanuri, nici in centru, nici la periferie, dimpotriva, cu mine ca primar, au fost readuse in domeniul public, prin instanta, trei cladiri spitalicesti ultracentrale, ajunse la clanuri, precum si, dupa cativa ani de lupte grele, toate cele opt foste cinematografe – doua ultracentrale-, tinute in stand-by pentru a se pune mana pe ele de catre unii-altii;
4. Sunt cinstit 100%, asa cum am mai declarat si cand pretind asta, ma pot uita in ochii oricui!”, mai specifica Nicolae Robu.
Primarul Timisoarei Nicolae Robu a fost trimis in judecata de DNA intr-un dosar in care procurorii il acuza de abuz in serviciu. In dosar mai sunt inculpati Nicusor-Constantin Miut, la data faptelor director al Regiei Autonome URBIS Timisoara, Administrarea Domeniului Public SA Timisoara si Directiei Patrimoniu din cadrul Primariei municipiului Timisoara (199 contracte); Gheorghe-Coriolan Ciuhandru, la data faptelor primar al municipiului Timisoara (61 de contracte), Ioan Cojocari, secretar al primariei municipiului Timisoara si coordonatorul nemijlocit al Serviciului Juridic Contencios din cadrul primariei (61 contracte); Dan Aurel Diaconu, la data faptei viceprimar al municipiului Timisoara (un contract), Traian-Constantin Stoia, la data faptei viceprimar al municipiului Timisoara (un contract), Martin Stoia, la data faptelor director al Directiei Patrimoniu si respectiv al Directiei Cladiri, Terenuri si Dotari Diverse din cadrul municipiului Timisoara (2 contracte), Simona Virlea, la data faptei jurist al Primariei municipiului Timisoara (un contract) si Gabriela Iova, la data faptei jurist al Primariei municipiului Timisoara (un contract).
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…