„La noi e plin de poduri, peste tot avem cate un pod, fara ele nu ne-am descurca. Ce se intampla? Aici sunt dealuri inalte si curg apele in paraie care se aduna in vale. Peste fiecare paraias, ca te duci incolo sau dincolo, trebuie pod. Peste Gilort avem unul singur, la Andreesti.
Mai demult, podurile astea erau facute de lemn. Nu treceau masini ca acum, daca trecea una pe saptamana. Cand s-au inmultit masinile, podurile astea n-au mai rezistat, mai ales ca veneau alea de mare tonaj, pentru petrol. Atunci le-au facut din beton.”
In urma unui proiect de reabilitare a unui astfel de pod, Ion Ianasi, primarul comunei Vladimir, a fost condamnat la doi ani si noua luni de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu.
A fost obligat sa paraseasca functia de primar si i s-a interzis timp de patru ani sa mai ocupe o functie publica.
Conform comunicatelor Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, „in calitate de primar, cu stiinta, a dispus efectuarea platii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 in suma de 268.758 de lei, reprezentand contravaloare servicii executie la obiectivul construire pod biserica Andreesti, comuna Vladimir, desi aceste servicii si lucrari nu au fost executate in totalitate, cauzandu-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor europene”.
A fost acuzat si de plata catre dirigintele de santier a unor servicii neefectuate in realitate.
„A luat panoul si l-a pus la un pod gata reparat mai demult, nu in mandatul lui, si a facut fotografia pe care a trimis-o la minister, ca sa primeasca banii cu care a platit lucrarile neefectuate, pe scurt, cam asa s-a intamplat.
Din cate stiu, mai este acuzat si intr-un alt dosar penal, legat de toaleta de la scoala”, spune Marian Vijulan, cel care l-a inlocuit la conducerea Primariei din Vladimir.
Comunicatele de presa confima ca Ion Ianasi a fost trimis in judecata pentru ca ar fi cheltuit nejustificat 100.000 de euro pentru un WC de la o scoala primara la care invata 30 de elevi.
Ajungem in sat intr-o zi ploioasa, cand cerul galben, mohorat, acopera spinarile dealurilor. Nici Valea Gilortului si nici podul peste rau nu arata ca in fotografia veche lipita pe un carton scorojit, gasita in arhiva familiei.
Privesc tabloul din mana mea si incerc sa-mi inchipui ziua insorita in care a fost facuta fotografia. Era 16 august 1931.
Citeste mai mult pe presshub.ro.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…