Presshub: In ce tari a fost interzis TikTok, aplicatia folosita de prorusul Calin Georgescu pentru a castiga presedintia

externe

Aplicatia TikTok, principalul vehicul prin care s-au propagat mesajele candidatului filorus Calin Georgescu, a fost interzisa definitiv, sau pentru anumite perioade, in mai multe tari din lume.

Aplicatia Tiktok este controversata din perspectiva proprietarului ei, un cetatean chinez devenit multimiliardar, dar si din cauza temerilor de spionaj prin intermediul ei. In aprilie 2024, Senatul Statelor Unite ale Americii a votat o lege care obliga vanzarea aplicatiei chinezesti in SUA. Camera Reprezentantilor aprobase si ea masura iar presedintele Joe Biden a anuntat deja ca va ratifica legea. Daca nu se realizeaza tranzactia, aplicatia urmeaza a fi interzisa in SUA din ianuarie 2025.

Proprietarul aplicatiei, compania ByteDance este suspectat ca da Partidului Comunist Chinez acces la informatiile private ale utilizatorilor. Mai exact, ar preda partidului detalii despre persoanele care folosesc aplicatia, iar in SUA, aceasta inseamna aproximativ 170 de milioane de oameni.

O alta piata importanta pierduta de Tiktok a fost India, unde avea 150 milioane de useri. A fost interzisa de guvernul indian in urma cu patru ani dupa tensiunile de la granita cu China.

Nepal si Afganistan sunt alte doua state care au interzis definitiv Tiktok, iar Pakistan si Indonezia au interzis temporar aplicatia.

Functionarilor publici din Marea Britanie, Olanda, Belgia, Danemarca, Canada, Australia sau Noua Zeelanda nu au voie sa-si instaleze aplicatia pe telefoanele mobile, iar in februarie 2023, Comisia Europeana anunta ca interzice instalarea aplicatiei de social media pe toate dispozitivele electronice de serviciu ale angajatilor, pentru a proteja datele institutiei.

Guvernul francez se pregateste sa interzica aplicatii precum TikTok, Netflix si Instagram pe telefoanele de serviciu a 2,5 milioane de functionari publici.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: