Tara paradoxurilor. Premierul analfabet vorbeste despre cat de important este „actul de educatie”

news

Premierul Viorica Dancila afirma, in mesajul cu ocazia inceperii anului scolar, ca actul de educatie este fundamental pentru evolutia oricarei societati si este crucial pentru dezvoltarea Romaniei si ca „pentru decidenti, aceasta ocazie intruchipeaza efectele palpabile ale masurilor asumate si este o hartie de turnesol care sustine crearea altor programe si politici in domeniu”.

”Actul de educatie este fundamental pentru evolutia oricarei societati, este crucial pentru dezvoltarea Romaniei. Pentru elevi, noul an scolar reprezinta studiul unor noi materii, descoperirea unui nou mod de a relationa cu informatiile, precum si cu cei din jur. Pentru cadrele didactice, inceputul anului scolar este un prilej de revedere sau cunoastere a elevilor, de inovare in predare, precum si de bucurie in fata a noi provocari. Pentru decidenti, aceasta ocazie intruchipeaza efectele palpabile ale masurilor asumate si este o hartie de turnesol care sustine crearea altor programe si politici in domeniu”, afirma premierul in mesajul cu ocazia inceperii noului an scolar.

Viorica Dancila spune ca dascalii au „responsabilitatea imensa si privilegiul deosebit de a forma mintile celor din fata catedrei, de a le insufla curajul sa gandeasca dincolo de standarde si de a modela personalitati ale unor viitori adulti”.

„De aceea, Guvernul pe care il conduc sprijina mentorii din educatie si elevii, de la cei mai mici la cei mai mari, prin resurse alocate de la bugetul de stat care sa asigure veniturile si infrastructura necesara unui sistem de invatamant performant”, explica sefa Executivului, care se declara constienta ca „in ceea ce priveste invatamantul – aceasta prioritate nationala, alaturi de sanatate – am parcurs etape importante, dar esentiale sunt cele care vor urma”.

La inceput de an scolar, ea le doreste copiilor si tinerilor „sa se bucure de cunoastere”, parintilor „sa fie mandri de reusitele lor, iar dascalilor „sa-si urmeze vocatia”.

Potrivit statisticilor, aproape 3.900 de unitati nu au autorizatie de incendiu, iar 20 la suta dintre cladirile in care vor invata copiii nu au autorizatie sanitara de functionare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: