Porturile de la Marea Neagra raman inchise din cauza vantului puternic. Conditiile meteo si de trafic ale zilei
Centrul Infotrafic al Politiei Romane a anuntat, duminica dimineata, ca porturile de la malul Marii Negre raman inchise din cauza vantului puternic. Potrivit unui comunicat de presa, nu sunt autostrazi sau drumuri nationale cu circulatia restrictionata ca urmare a conditiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier.
La nivelul intregii tari, ploua in judetele Alba, Constanta si Tulcea, se circula in conditiile unui carosabil umed in majoritatea zonelor din tara, temperaturile sunt pozitive, in general, fara probleme de formare a poleiului, fara evenimente rutiere produse. In zonele inalte de munte, circulatia se desfasoara in conditii de iarna, precipitatiile s-au oprit, nefiind restrictii de trafic. Se actioneaza cu utilaje si material antiderapant.
Pe principalele autostrazi, conditiile meteo-rutiere se prezinta astfel:
A1 Bucuresti – Pitesti: fara precipitatii, carosabil partial umed
A1 Sibiu – Deva: ploua, carosabil umed, vizibilitate redusa sub 150 de metri, din cauza cetii, pe tronsonul kilometric 225 – 292
A10 Sebes – Turda: ploua, carosabil umed
A2 Bucuresti – Constanta: km. 10-144 fara precipitatii, carosabil umed, vant puternic, iar pe tronsonul km. 144-212 ploua moderat, carosabil umed, vant puternic
A4 Ovidiu – Agigea: ploaie moderata, carosabil umed, vant puternic.
„Sfatuim conducatorii auto sa se informeze inainte de a pleca la drum despre conditiile meteo-rutiere din zonele in care urmeaza sa se deplaseze si sa-si echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarna, in situatia in care carosabilul este acoperit de zapada, gheata sau polei. Reduceti viteza, adaptand-o constant la conditiile de drum, nu bruscati comenzile autovehiculelor, folositi sistemele de iluminare-dezaburire, evitati manevrele riscante si asigurati-va foarte bine inainte de schimbarea benzii. De asemenea, pentru ca vantul bate cu putere in unele zone, este foarte important sa nu opriti sau stationati in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, panourilor publicitare sau altor obiecte pe care rafalele puternice le pot aduce pe autovehicule, putand crea distrugeri sau chiar rezulta victime”, transmite Centrul Infotrafic.