Realizatoarea B1 TV Sorina Matei, una dintre vocile apropagandei anti-DNA, afirma ca ordonanta de revizuire a sentintelor pe care o pregateste Tudorel Toader este o „prostie”.
„Iar povestea cu OUG pe revizuire pe motiv de protocoale si/sau interceptari e alta prostie. De ce:
1. In primul rand, protocoalele sunt deocamdata legale. Doar o instanta le poate declara ilegale. Instanta inseamna proces, dureaza etc. Pana cand o instanta le declara ilegale, ele raman legale.
2. In al doilea rand, condamnarile nu sunt pe protocoale, ci in baza legii. A CP. Deci chiar daca instantele le declara ilegale, condamnarile definitive nu sunt niciodata pe protocoale, ci doar in baza legii.
3. In al treilea rand, interceptarile facute de SRI inainte de decizia 51, punerea in aplicare a mandatelor de supraveghere tehnica, sunt si alea legale pana in Martie 2016. Nicio decizie a CCR, niciodata, nu functioneaza retroactiv.
4. In al patrulea rand, dupa martie 2016, instantele au exclus dupa aceea mandatele de supraveghere tehnica puse in executare cu SRI, de atunci, din martie 2016 practic, curgand decizia CCR. So, dupa martie 2016, oricum nu s-au mai dat condamnari in baza probelor stranse prin MST puse in executare cu SRI.
Si cam de prin 2017 au inceput oricum sa curga achitarile, majoritatea pe alte considerente. Probatorii subrede, denunturi care nu mai sunt sustinute in instante, interpretari defectuoase ale prevederilor legale, parainterpretarea abuzului etc.
So, si daca da OUG nu are niciun efect. Si nici nu prea poate s-o dea. Ca protocoalele vietii sunt deocamdata legale iar decizia 51 a CCR nu functioneaza retroactiv si dupa martie 2016 a fost oricum altceva”, a scris Sorina Matei pe Facebook.
Ministrul Justitiei a anuntat, miercuri seara, ca-i va propune premierului adoptarea unei ordonante de urgenta pentru revizuirea sentintelor date pe protocoale sau interceptari ilegale, Tudorel Toader precizand ca va face aceasta propunere intr-un timp scurt, „dupa terminarea concediilor”.
„(Ordonanta va dispune -n.r.) posibilitatea oricarui condamnat care are sentimentul, convingerea faptului ca hotararea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegala sa se apropie de dosar, sa ceara unui judecator sa verifice daca hotararea lui a fost pronuntata pe baza celor doua elemente, judecator care sa spuna da, ii admite si trimite cauza la rejudecare, judecator care sa spuna nu, nu e vorba de interceptari nelegale, de protocoale, se respinge. Deciziile Curtii Constitutionale fac aceasta definitie, aceasta clasificare (- a ceea ce inseamna interceptari nelegale -n.r.). Interceptari facute de SRI si folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legatura cu securitatea, siguranta nationala si folosite in fapte de drept comun”, a declarat, miercuri seara, Tudorel Toader, la Antena 3.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…