externe

Pakistan: O epidemie de conjunctivita virala a infectat aproape 400.000 de persoane

O epidemie de conjunctivita virala a infectat aproape 400.000 de persoane in Pakistan de la inceputul anului. Epidemia de ochi roz a atins apogeul saptamana trecuta, peste 10.000 de cazuri fiind raportate intr-o perioada de 24 de ore, sambata, in Punjab. Aproximativ 13.000 de cazuri noi au fost raportate intr-o singura zi, marti, transmite Newsweek.

Conjunctivita este o inflamatie a membranei mucoase care acopera partea din fata a ochiului si a pleoapelor. Infectia acestei membrane poate duce la conjunctivita si este adesea cauzata de bacterii sau, in cazurile de pe intreg teritoriul Pakistanului, de virusi.

„Multe tipuri diferite de virusuri pot provoca conjunctivita virala (inclusiv virusul COVID-19). Cu toate acestea, majoritatea, pana la 75 la suta dintre conjunctivitele infectioase sunt cauzate de adenovirus”, a declarat pentru Newsweek Isabelle Jalbert, profesor de optometrie si stiinta vederii la UNSW Sydney, Australia. „Se pare ca epidemia din Pakistan implica o forma foarte contagioasa a virusului”.

„Cel mai bun remediu pentru conjunctivita cu adenovirus este prevenirea infectiei si limitarea raspandirii acesteia”, a spus Jalbert. „Masurile de control al infectiilor in domeniul sanatatii publice sunt cele necesare. Astfel, inchiderea scolilor este o masura de sanatate publica rezonabila pentru a incerca sa stopeze epidemia”.

„Este dificil sa ii determinam pe copii sa evite sa se atinga intre ei si este putin probabil ca acestia sa se spele pe maini atat de mult cat ar fi necesar. Un singur copil infectat poate raspandi cu usurinta aceasta afectiune altora la scoala”, a adaugat Jalbert.

Aceasta epidemie a dus la inchiderea a peste 56.000 de scoli din provincia Punjab intre 28 septembrie si 1 octombrie, in incercarea de a incetini infectiile.

Este posibil ca inchiderea scolilor sa fi contribuit la o scadere brusca a infectiilor: doar 1.134 de cazuri au fost raportate in perioada de 24 de ore dintre duminica si luni.

Conjunctivita cu adenovirus este adesea transmisa prin contact direct (contactul ochi-mana), dar se poate raspandi si prin tuse si stranut. Simptomele includ inflamarea ochilor, umflarea pleoapelor si mancarimi, precum si producerea de lacrimi si puroi.

Antibioticele vor fi inutile impotriva conjunctivitei virale, deoarece acestea ucid doar infectiile bacteriene. Cu toate acestea, medicamentele antivirale pot fi prescrise daca un caz de conjunctivita virala devine mai sever. Simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul picaturilor pentru ochi.

Urmareste-ne si pe:
Karina Macovei

Share
Published by
Karina Macovei

Recent Posts

Donald Trump a blocat, la instigarea lui Elon Musk, planul bipartizan care ar fi evitat o inchidere a guvernului. Masura ii va costa miliarde de dolari pe contribuabilii americani

Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…

o lună ago

Vladimir Putin va tine joi marea conferinta de presa anuala, dupa care va raspunde la intrebarile „cetatenilor rusi”

Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…

o lună ago

O femeie din Cluj a distrus patru masini dupa ce s-a urcat la volan cu o alcoolemie de peste 1 la mie

Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…

o lună ago

Dinga Dinga, o boala misterioasa, care ii face pe pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste rapid in Africa – VIDEO

O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…

o lună ago

Tanar din Timisoara, internat la Psihiatrie dupa ce a lovit-o pe bunica prietenei sale cu un crucifix in fata, sustinand ca il vede pe „Dracul”

Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…

o lună ago