O noua descoperire surprinzatoare despre Sfantul Giulgiu din Torino. Ce secvente ADN contine

news

Giulgiul din Torino, una dintre cele mai cunoscute si mai controversate relicve ale crestinatatii, traieste zilele acestea o noua descoperire. O echipa de cercetatori italieni sustine ca a aflat ca bucata de panza in care se presupune ca a fost inmormantat Isus Hristos contine ADN-ul unor plante care se gasesc in mai multe zone ale Pamantului.

Gianni Barcaccia, specialist in genetica plantelor si profesor la Universitatea din Padova, spune ca a analizat, impreuna cu colegii ei, ADN-ul genomic prezent in particule de polen si de praf aspirate din parti ale imaginii trupului imprimata pe panza si din marginile laterale.

Astfel, cercetatorii au descoperit secvente de ADN apartinand in mare parte unor plante din zona Marii Mediterane, insa si unor plante care se regasesc in Asia, in Orientul Mijlociu sau in cele doua Americi, scrie huffingtonpost.com.

Potrivit raportului cercetarii, panza de in ar fi fost fabricata in India, apoi ar fi fost transportata prin Orientul Mijlociu pana in zona unde se afla astazi. Giulgiul pare sa arate o imagine simetrica a unui barbat cu barba, care a suferit rani comparabile cu cele ale unei rastigniri, dupa ce a fost batut, biciuit si incoronat cu spini. Insa daca acest om a fost sau nu Isus Hristos nu s-a putut stabili cu exactitate, giulgiul fiind subiectul unor studii numeroase, cu concluzii care mai de care mai diferite.

Testarea, in 1988, cu carbon-14 a panzei a aratat ca ar data dintr-o perioada cuprinsa intre 1260 si 1390. Ulterior, un chimist a respins concluziile testului spunand ca materialul supus cercetarii ar fi provenit de la un petic aplicat ulterior giulgiului si, potrivit unei cercetari facuta de acesta, materialul ar avea intre 1.300 si 3.000 de ani vechime.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: