Avocatul Elenei Udrea, Veronel Radulescu, spune ca nu mai exista nicio sansa ca aceasta sa fie extradata, acum ca a nascut, intrucat copilul va primi cetatenie costaricana, iar statul nu va permite separarea lui de mama.
„Nu exista nicio sansa sa fie extradata, pentru ca fetita va primi cetatenie costaricana, iar statul Costa Rica protejeaza copiii si nu permite separarea fetitei de mama. Noi avocatii vom continua demersurile si speram sa obtinem o solutie de anulare a acestei decizii abuzive”, a declarat pentru News.ro avocatul Elenei Udrea, Veronel Radulescu.
Elena Udrea a nascut o fetita joi, a anuntat Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea. El a scris, pe Facebook, ca Elena Udrea se simte bine.
„Astazi, ora 14:00, micuta Eva Maria s-a hotarat sa ne ia prin surprindere si a venit pe lume! Sunt un tatic fericit si avem o fetita frumoasa si sanatoasa ( se pare ca seamana cu tati). Elena se simte bine, iar sarcina a decurs normal. O bucurie greu de descris in cuvinte. Abia astept sa imi tin fetita in brate, si le doresc tuturor sa aiba parte de astfel de momente fericite, pentru ca un copil este o Binecuvantare!”, spune logodnicul Elenei Udrea.
Elena Udrea a fost condamnata in 5 iunie de instanta suprema la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu in dosarul „Gala Bute” si se afla in Costa Rica de la inceputul acestui an, fiind data in urmarire.
Elena Udrea, aflata in Costa Rica si condamnata la 6 ani de inchisoare in Dosarul Gala Bute, apare de la increputul lui iuniei pe site-ul Politiei Romane ca persoana urmarita.
Ca motiv al urmaririi este indicat „mandat de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 emis de Tribunalul Bucuresti Sectia I a Penala, condamnata la 6 ani inchisoare”.
Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat atunci ca extradarea Elenei Udrea, care a depus o cerere pentru obtinerea statutului de refugiat politic, este posibila chiar si in absenta unui acord bilateral in acest sens. El a adaugat ca exista un precedent.
De asemenea, ministrul a explicat ca durata procesului de extradare depinde de legislatia din Costa Rica.
”In acest moment nu avem un tratat bilateral cu republica Costa Rica in domeniul extradarii, insa cooperarea in aceasta materie poate sa aiba loc pe doua proceduri distincte. Prima procedura, in temeiul curtoaziei internationale, cu asigurarea reciprocitatii si vreu sa subliniez ca in precedent am avut un astfel de caz de extradare din Republica Costa Rica si in al doilea rand ca in acest moment se afla pe rol in derulare un alt caz de extradare din Republica Costa Rica, altul decat cel la care facem referire. A doua procedura a extradarii se poate realiza in baza conventiilor multilaterale la care ambele state au calitatea de parte. Aici trebuie verificat urmatorul lucru: domeniul de reglementare a respectivei conventii sa se circumscrie tipologiei naturii infractiunilor comise de catre cel care urmeaza a fi extradat”, a explicat Toader.
Ministrul a subliniat ca intervalul de timp in care se poate finaliza procedura de extradare tine de legislatia Republicii Costa Rica” si ca lipsa tratatului bilateral nu impiedica procedura de extradare.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…