Nu exista nicio dovada ca virusul Covid-19 a fost creat intr-un laborator chinezesc, potrivit Washingtonului

externe

Intr-un raport dat publicitatii vineri, 23 iunie, serviciile de informatii americane au declarat ca nu au dovezi care sa sugereze ca virusul Covid-19 a fost creat intr-un laborator din China, fara a transa insa asupra originii pandemiei, scrie Le Figaro.

Washingtonul a scris ca nu are informatii care sa sustina afirmatia aparuta recent, potrivit careia trei oameni de stiinta de la laboratorul de virusologie Wuhan au fost printre primii infectati cu Covid-19 si este posibil sa fi creat ei insisi virusul.

Virusi asemanatoare cu Covid-19

In acest raport declasificat, biroul care coordoneaza toate agentiile de informatii americane (ODNI) scrie ca oamenii de stiinta de la laborator au efectuat manipulari genetice asupra unor coronavirusuri similare cu Covid-19. Dar SUA „nu au nicio informatie” ca ar fi facut acest lucru pe virusul Covid-19 propriu-zis (SARS-CoV-2) sau pe o tulpina foarte apropiata.

Publicarea acestui raport pentru Congres intervine la trei luni dupa ce parlamentarii au cerut mai multe informatii despre ceea ce stiu serviciile secrete americane despre originea Covid-19, care a aparut in China la sfarsitul anului 2019.

ODNI, desi exclude teoria ingineriei genetice, afirma ca diferitele servicii de informatii sunt impartite intre doua teorii si nu se pronunta asupra uneia: o aparitie naturala a pandemiei, de exemplu prin transmitere animala, si o scapare accidentala dintr-un laborator.

Coronavirusurile studiate in laboratorul din Wuhan impreuna cu armata chineza „erau prea indepartate pentru a fi fost implicate in crearea SARS-CoV-2”, noteaza documentul, care respinge cu tarie ipoteza unei arme biologice.

Oamenii de stiinta din laboratoare infectati cu Covid-19?

Raportul de sinteza ataca, de asemenea, teoria potrivit careia trei dintre oamenii de stiinta care lucrau la coronavirusuri in laborator au contractat Covid-19 in primele momente ale pandemiei.

Washington scrie ca cativa cercetatori s-au imbolnavit in toamna anului 2019, unii cu simptome Covid-19, altii nu. Comunitatea serviciilor de informatii „continua sa creada ca aceste informatii nu confirma si nici nu infirma vreo ipoteza privind originile pandemiei, intrucat simptomele cercetatorilor ar fi putut fi cauzate de numeroase boli”, se mai arata in raport. Majoritatea comunitatii stiintifice este in favoarea ipotezei transmiterii de catre un animal salbatic.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: