Neuralink, compania lui Elon Musk, a implantat un cip cerebral celui de-al doilea pacient. Acesta este paralizat de la umeri in jos

externe

Elon Musk, cenzura, cont, Kamala Harris, X, albi, barbati

Compania de tehnologie medicala Neuralink a implantat un cip cerebral unui al doilea pacient. Intr-o inregistrare podcast, seful companiei, Elon Musk, a oferit putine detalii despre cel de-al doilea participant, despre care se spune ca are o leziune a maduvei spinarii similara cu cea a primului pacient, Noland Arbaugh. Acesta este paralizat de la umeri in jos de la un accident de scufundare in 2016, relateaza Der Spiegel.

Musk a declarat acum ca 400 dintre electrozii implantului au functionat in creierul celui de-al doilea pacient. Neuralink afirma pe site-ul sau ca implantul utilizeaza un total de 1 024 de electrozi.

„Nu vreau sa aduc ghinion, dar pare sa mearga foarte bine cu al doilea implant”, a declarat Musk gazdei podcast Lex Fridman in weekend. „Exista o multime de semnale, o multime de electrozi. Functioneaza foarte bine”, a mai spus el.

Musk nu a dezvaluit cand anume a operat Neuralink al doilea pacient, dar a spus ca se asteapta ca firma sa implanteze inca opt pacienti in acest an, ca parte a studiilor clinice.

Implanturile Neuralink au aproximativ dimensiunea a cinci monede stivuite una peste alta. In viitor, acestea ar trebui sa permita pacientilor paralizati sa controleze dispozitivele digitale doar cu ajutorul gandurilor. In mai 2023, compania a primit permisiunea din partea autoritatii responsabile din SUA de a utiliza implantul intr-un studiu clinic pe oameni. Inainte de aceasta, tehnologia a fost testata pe maimute.

In ianuarie, Neuralink a implantat pentru prima data un cip cerebral intr-un om: Noland Arbaugh poate deja sa joace jocuri video, sa navigheze pe internet si sa miste un cursor cu ajutorul gandurilor.

Cu toate acestea, au existat si probleme cu tratamentul lui Arbaugh: in saptamanile care au urmat operatiei, unii dintre electrozi s-au desprins de creierul sau. Totusi, acest lucru a fost corectat prin adaptarea software-ului, a explicat compania la momentul respectiv.

In viitor, Musk vrea sa foloseasca astfel de cipuri pentru a ajuta pacientii cu boala Parkinson, dementa sau depresie. Acestea sunt inca vise indepartate.

Totusi, cercetatorii critica faptul ca Neuralink nu pune la dispozitie aproape deloc date privind experimentele sale.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: