Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, ca raportul publicat saptamana trecuta de Rise Project si atribuit Directiei Generale de Protectie Interna nu a avut initial antet si ca documentul a fost redactat „cu intentia de a urmari alte interese decat cele procedurale”. Carmen Dan spune ca va sesiza „niste institutii” in acest caz.
„Acel document emana de la o institutie. De fapt, e trecut pe document antentul unei institutii, IPJ Teleorman. Am facut verificari serioase in registrele de evidenta ale IPJ Teleorman si acest document nu se regaseste inregistrat institutional, asa cum ar fi fost normal. Am facut verificari la nivelul Directiei Generale de Protectie Interna. DGIPI deja a anuntat ca nu a emis acel document. Nu s-a regasit nici in evidentele acestei structuri. Am facut verificari si la IGPR. Nu este inregistrat acest document nici in arhiva acestei institutii, ceea ce ma face sa concluzionez ca acesta este un document redactat, pre-redactat in alte scopuri”, a declarat presei Carmen Dan vineri dimineata.
Ea a adaugat ca va sesiza „niste institutii” in acest caz: „Voi sesiza niste institutii, daca din analiza va reiesi ca am posibilitatea legala, si ma indoiesc ca nu as avea-o, iar cei care sunt sesizati au responsabilitatea sa faca verificari.”
Rise Project a publicat joia trecuta un raport atribuit Directiei Generale de Protectie Interna, intitulat „Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman”, care descrie o „retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale. In acest document, Dragnea este prezentat drept „detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”. Rise Project a scris ca raportul, care in prezent s-ar afla in arhiva DGPI, vorbeste despre afacerile cu bani publici ale gruparii, despre zeci de licitatii, despre controlul real al firmei Tel Drum, lucrari fictive, donatii suspecte la partid, cercuri relationale si de influenta.
Vineri, DNA a anuntat ca „o parte dintre aspectele continute in investigatia jurnalistica publicata” de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul directiei. Dosarul a fost constituit pe baza de sesizare din oficiu, procurorii dispunand in 19 februarie 2016 inceperea urmaririi penale in rem pentru infractiuni de coruptie si asimilate coruptiei. Totodata, DNA preciza ca dupa inceperea urmaririi penale au fost solicitate informatii inclusiv de la autoritatile din Brazilia.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins, luni, informatiile prezentate de Rise Project privind legaturile sale cu firma Tel Drum, afirmand ca nu are actiuni la purtator si nici nu se afla „in spatele” ei, fapt demonstrat de mai multe dosare deschise si in cazul carora a fost dispusa neinceperea urmaririi penale.
Liviu Dragnea a contestat si informatiile privind afacerile sale in Brazilia: „N-am ascuns niciodata ca am mers in aceasta tara. Am avut indrazneala sa merg si in alte tari. Nici lucrul asta nu l-am ascuns. N-am transferat bani in Brazilia, n-am transferat bani in nicio alta tara. N-am facut afaceri in Brazilia si nu am afaceri in Brazilia si nici in alta tara”, a sustinut liderul PSD.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…