Cantareata Denisa Raducu a murit, duminica dimineata, la varsta de 27 de ani, artista fiind diagnosticata, potrivit unor informatii, cu carcinom hepatocelular, cel mai important tip de cancer de ficat.
Cantareata Denisa Raducu a murit, duminica dimineata, la varsta de 27 de ani, a declarat, pentru Mediafax, Alis Grasu, managerul general al Serviciului de Ambulanta Bucuresti- Ilfov. Alis Grasu a precizat ca la domiciliul cantaretei a fost chemata ambulanta in jurul orei 04.00, pacienta fiind gasita in stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare nu au dat rezultate.
Potrivit unor informatii, Denisa Raducu ar fi fost diagnosticata cu carcinom hepatocelular.
Mecanismul exact si motivele pentru care apare cancerul de ficat nu sunt pe deplin intelese, potrivit CSID.
Insa, ciroza si cauzele pentru care aceasta apare sunt principalii factori de risc ai carcinomului hepatocelular, cel mai important tip de cancer de ficat. Un factor de risc creste probabilitatea de aparitie a cancerului, insa nu este necesar si nici suficient sa cauzeze cancer. Principalii factori de risc sunt cei responsabili de aparitia cirozei, insa exista si altii care nu au legatura cu ciroza.
La cei mai multi pacienti, cancerul ficatului este precedat de ciroza ficatului, potrivit expertilor Societatii Europene pentru Oncologie Medicala (ESMO). Ciroza este o consecinta a bolii cronice de ficat, cu toate ca un numar limitat de pacienti cu boala cronica de ficat vor face ciroza. In ciroza, tesutul ficatului se va modifica usor, din testul cu celule normal in unul care are mai degraba testul fibros si cicatrizat. Celulele ficatului nu cresc si nu functioneaza normal.
Cancerele hepatice reprezinta a sasea cea mai frecventa forma de cancer la nivel mondial. In Europa, 10 din 1.000 de barbati si 2 din 1.000 de femei vor face cancer de ficat la un moment dat in viata. In anul 2008, in jur de 40.000 de barbati si circa 20.000 de femei au fost diagnosticati cu cancer de ficat in toata Europa. Varsta medie la diagnosticare este intre 50 si 60 de ani, iar in Asia si Africa este in jurul varstei de 40-50 de ani, arata CSID.
Numarul mare de cazuri de hepatita B si C din Romania ne predispune la un risc mai mare fata de alti europeni de a face cancer la ficat.
Se estimeaza ca in jur de 2 milioane de romani au aceste tipuri de hepatite in acest moment, multi dintre ei fara sa stie.
Barbatii au un risc mult mai mare de a face boala, mai ales din cauza abuzului de alcool. In plus, mortalitatea prin acest tip de cancer este mai ridicata la noi decat in restul Europei din cauza depistarii tarzii.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…