Eugen Radulescu, directorul Directiei de Stabilitate Financiara din Banca Centrala, anunta ca ”suntem intr-o situatie extrem de dificila, politic si economic”. „Nu cred ca avem resurse ca sa mai rezistam inca un an si jumatate, pana ce un nou guvern, rezultat din alegeri la termen, sa poata incepe sa repare ce este acum stricat rau de tot”, scrie Eugen Radulescu in cadrul unui grup specializat de pe Facebook.
”Chiar daca actualul guvern nu va mai putea promova cine stie ce legi toxice, cum a facut in ultimii aproape 3 ani, schimbarea lui in cadrul constitutional actual depinde de cat de mult vor actiona in aceasta directie parlamentarii iesiti (formal) din majoritate”, mai noteaza Eugen Radulescu.
„Eu am mari indoieli ca se va putea ajunge la un vot care sa dea jos guvernul actual, oricat de toxica este continuarea functionarii lui”, mai scrie directorul Directiei de Stabilitate, citat de hotnews.ro.
”Daca totusi se va ajunge acolo, eu as spera sa se poata contura urmatorul scenariu: Un nou guvern, condus de PNL, dar format din oameni cu adevarat priceputi, eventual din mai multe sau chiar toate partidele parlamentare si PLUS, sa preia conducerea. Primul pas ar trebui sa fie asumarea raspunderii pentru o lege care sa abroge toate porcariile promovate din ianuarie 2016 : in primul rand, cele din justitie si alinierea riguroasa la recomandarile Comisiei de la Venetia ; cele care au ciuntit cu nerusinare puterile presedintelui ; cele economice, care au permis jefuirea banului public. Asumarea raspunderii pe o asemenea lege pune la zid pe cei care ar dori sa se modifice, dar sa nu se schimbe nimic : daca voteaza impotriva si guvernul cade, jocul poate fi repetat de trei ori, pana se declanseaza alegeri anticipate, undeva in iarna. Daca nu se ajunge aici, macar legislatia devine mai putin toxica, desi problema imensa a deficitului bugetar ramane”, considera Radulescu.
„Noul guvern ar putea sa continue cu reforma profunda, absolut necesara, trecand principalele masuri tot prin asumarea raspunderii, care poate duce fie la asanare, fie la alegeri anticipate.
Cred cu tarie ca alegerile anticipate, dupa cele prezidentiale, ar fi cea mai buna solutie, pentru insanatosirea cadrului politic si pentru redresarea economiei. Vor putea insa ele sa fie fortate de fortele noului, fara a repeta scenariul din 2016 ? Nu stiu. Dar stiu ca nu avem resurse sa rezistam inca un an si jumatate in situatia de acum, conchide bancherul central”, mai arata oficialul BNR.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…