Jurnalista SATISFACUTA ca moartea a lovit la Colectiv: „Halloween-ul si-a secerat roadele”
Elena Dulgheru, jurnalista si critic de film, membra a Asociatiei Jurnalistilor si Editorilor Crestini, considera ca victimele de la Colectiv si-au atras moartea pentru ca au sarbatorit Halloweenul. „Uneori, lucrurile pe care le spunem se implinesc. Daca invoci in mod prea repetat o stafie, s-ar putea ca aceasta sa vina”, a scris aceasta pe blog.
„Nu se poate sa semeni vant fara sa culegi furtuna. Asta face Halloweenul, in mod organizat, cu stipendii de la Ministerul Educatiei (si alte foruri guvernamentale), neamendat de ong-urile pentru drepturile omului, de peste 20 de ani, promovand cu mana libera satanismul, in timp ce orele de religie sunt acuzate de ”indoctrinare”.
Asta repeta si muzica heavy metall romaneasca, o clona lipsita de inspiratie dupa originalul occidental. Satanism second-hand, dar la fel de nociv ca originalul. Ascultati harsaitul visceral de vibratii de joasa frecventa (deloc original) al formatiei Goodbye to Gravity, care isi lansa noul album in clubul Colectiv in seara declansarii incendiului din 30 octombrie, ca sa va convingeti: The Day We Die. Contemplati-i si posterul kitchos cu dragoni iesiti dintr-un costum de extraterestru in flacari, pe care mi-e sila sa il postez aici.
Priviti-i si logo-ul banal, cu craniul flancat lateral de doua fulgere (preluate din sigla celebrei formatii ACDC), sugerand (printr-o parafraza iconica, pe care designerul logotipului mai mult ca sigur ca o ignora) si sursa de inspiratie a formatiei, care nu e defel cea cereasca.
Uneori, lucrurile pe care le spunem se implinesc. Daca invoci in mod prea repetat o stafie, s-ar putea ca aceasta sa vina… macar asa, de plictiseala sau din politete, ca nu-i frumos sa te lasi asteptat. Cum de nu inteleg atata lucru sarmanii satanisti (dintre care unii nici nu se considera ca atare)? N-au si ei olecuta de logica?!
De cata vreme asteapta, de fapt, tinerii halloween-isti, heavy-metall-isti si alti frecventatori ai horror-ului de franciza (artistica sau comerciala din muzica, cinema, poezie, de pe bascheti, tricouri, esarfe, ghiozdane scolare etc), o noapte ca cea de la Colectiv, pe care au invocat-o ei insisi, prin cultul mortii viscerale profanizate si profanate?! Sau credeau c-or s-o vada doar la cinema, din puful fotoliului? Au uitat promisiunea micutei zane: The dreams come true?
Martorii oculari supravietuitori ai cosmarului de la Colectiv vorbesc de scene de film horror, cu oameni in flacari, desfasurate pe viu in fata lor, iar jurnalistilor li se zbarleste pielea la constatarea implinirii profetiilor din versurile trupei metalliste, din chat-urile membrilor acesteia, ori, mai mult, din cronica multiseculara a funestei sarbatori, care anul acesta se zice ca s-ar implini un numar antihristic de aniversari.
Tara este in doliu: moartea si dezastrul si-au aratat fata mai aproape de noi ca niciodata. Aprindem lumanari, plangem, ne rugam pentru sufletele viilor si ale mortilor, pastram secunde de reculegere. Dar cati dintre noi au curajul sa se intrebe: Ce invatam din toate acestea? Caci moartea este nu numai trecere, ci si element de limbaj. Ce ne invata aceasta intamplare a mortii si a suferintei, petrecuta intr-un club cu aspect de cavou (nimic original nici in asta), la lansarea unui disc despre moarte, intr-o noapte cu semnificatie morbida? Sa securizam mai bine cluburile impotriva incendiilor?!… Cred ca dovlecii cu lumanari aprinse in ei vor rade in hohote… Ori se cade sa securizam sufletele tinerilor cu stiinta autocunoasterii protectoare si cu stiinta cunoasterii lui Dumnezeu (uzurpata, prin satanism, de pseudostiinta Ingerului caderii) si sa amendam odata loazele din invatamant si din alte institutii care permit si promoveaza orgiile mortii, ambalate cochet in pudra si zahar vanilat?”, a scris Elena Dulgheru pe blogul sau.
Cine este Elena Dulgheru, potivit descrierii de pe blog: Critic de film, jurnalist, poet, traducator. Doctor in cinematografie si media cu calificativul ”Magna cum laude” (2008). Autoare a volumelor: „Tarkovski. Filmul ca rugaciune”, Ed. Arca Invierii – Premiul Uniunii Cineastilor, 2002; „De vorba cu Marina Таrкоvskaia”, Ed. Arca Invierii, 2004; „Scara Raiului in cinema. Kusturica, Tarkovski, Paradjanov”, Ed. Arca Invierii, 2011. Membru al Uniunii Cineastilor din Romania si al Asociatiei Jurnalistilor si Editorilor Crestini. Membru al juriului la diferite festivaluri de film.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook