Judecatorul Alin Sorin Nicolescu recunoaste ca l-a sunat pe seful DGA, Liviu Vasilescu, pentru a se plange de atitudinea tanarului politist Gheorghe Giorgian Cioriia. „E in regula, in fata a 200 de studenti sa ma faca nedemn de functia de judecator ICCJ, el care are 23 de ani? Pai ce facem cu societatea asta, cu lumea in care traim?” , a sustinut judecatorul.
„Greseala mea e urmatoarea, trebuia sa fac o sesizare scrisa din partea Universitatii, atitudinea lui a fost total nedemna in timpul derularii examenului. Examenul a inceput intr-adevar la ora 8, dar erau foarte multi studenti si abia la 8.20 am ajuns la el. In loc sa se legitimeze cu buletinul mi-a dat legitimatia de politist ceea ce nu e in regula.
Orice spuneam, vocifera, si era un examen serios, i-am atras atentia de mai multe ori, la un moment dat niste fete, studente, mi-au atras atentia ca le deranjeaza, nu stiu ce voia sa faca, nu fac afirmatii… totusi, era un examen serios, e o relatie profesor-elev, putin respect asa, putin respect, ba’, totusi, am 50 de ani, el are 23 sau 24!
Tot timpul.. Incepuse la un moment dat cu mersul la veceu. I-am spus: „mai baietica, mai copii… e examen serios, nu se merge tot timpul la veceu!” Total deplasat! Mi-a spus „atitudinea dvs e demna de un judecator la ICCJ?”, un copil de 24 de ani sa spuna asta?”, a declarat judecatorul pentru Epoch Times Romania.
Intrebat de ce l-a sunat pe seful DGA, judecatorul a sustinut ca a vrut sa sesizeze cum sunt „educati” tinerii politisti.
„Dar n-am apelat!! Si cu buletinul, ca imi tot dadea buletinul: „Bai, domnule student” exact asa i-am spus „buletinul il avem, fratele meu, il avem in dosarul personal, e la facultate la noi.” Deci nu am inteles asa ceva in viata mea.
Daca voiam sa ii fac rau, ii faceam sesizare scrisa. Studentii s-au plans de el: „ne denajeaza, ne perturba”. A fost o discutie informala, l-am sunat pe Liviu (Vasilescu n.r.) care e prietenul meu si i-am spus: „Pai asa ii educati pe politisti in Romania, e in regula, in fata a 200 de studenti sa ma faca nedemn de functia de judecator ICCJ, el care are 23 de ani? Pai ce facem cu societatea asta, cu lumea in care traim?” atat a fost. M-a intrebat Liviu: „Vrei sa ii faci plangere?” i-am zis ca nu, n-am facut in viata mea. I-am zis doar ca nu e in regula cum ii educa. Daca nu pentru pozitia profesor student atunci pentru parul meu alb…
Nu mai e respect, nu mai e nimic! Nu stiu ce ii invata acolo institutiile care ii educa. El (politistul n.r.) spune in postarea lui ca e invatat sa fie demn. Pai nu asta inseamna sa fii demn, demnitate inseamna sa ai rabdare, sa ai bun simt, ce a facut el e total neonest! Eu nu i-am facut niciun rau, nu stiam ca l-au chemat sefii, habar nu aveam”, a mai sustinut judecatorul Nicolescu.
El a recunoscut ca i-a trimis politistului un mesaj pe telefon.
„Ascultati-ma, i-am spus asa „Bai, ti-a trecut un glont pe langa ureche, trebuia sa iti fac sesizare scrisa, trebuia sa iau masuri cu tine, ca toleram o data, de doua ori… sper sa intelegi ceva din chestia asta!” Nu e in regula ce se intampla cu generatia asta. Si imi asum, ies in presa si spun „Nu e in regula, nu exista respect!” Daca eram rau intentionat ii faceam sesizare scrisa, aveam sustinerea universitatii, aveam tot, nu se poate! Nu e posibil, sunt oripilat!
Vis-a-vis de steroizi: E un politist plin de tatuaje, plin de sus pana jos, tatuat, asta e, alta generatie, si plin de muschi, cu niste muschi din aia mai merg si eu la sala sa ma intretin, sa-mi tin mintea limpede, stiu ca nu poti sa faci muschii aia decat de la steroizi. Si i-am zis „atentie de la steroizi”, eu tot bine intentionat!
Nu am fost rau intentionat, deloc, deloc, deloc nici eu, nici Liviu. Doar un semnal de alarma, si eu si Liviu, „bai, nu se face asa. Cum sa vorbesti asa la profesorul tau, sa ii spui ca e nedemn. Chiar daca greseam eu cu ceva, bai, strangi din dinti, asta e. Trebuie sa ai demnitate, bun simt, nu asa… Altul in locul meu facea sesizare scrisa, aveam 100 de copii acolo studentii… Dar nu am facut asta, ba din contra, am zis „bai, la copilul asta sa ii fie bine, sa inteleaga ceva din ecuatia asta”. Dar nu vedeti, pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”, a mai sustinut Nicolescu.
DGA a recunoscut acest incident.
„Un cadru universitar a adus la cunostinta conducerii institutiei faptul ca, in contextul sustinerii examenului mentionat, un student cu care a avut un diferend si-a declinat calitatea de ofiter al Directiei Generale Anticoruptie prezentand si o legitimatie de serviciu. Avand in vedere aceste aspecte, conducerea institutiei a solicitat ofiterului in cauza lamuriri cu privire la situatia prezentata, ocazie cu care a purtat o discutie cu acesta. In contextul discutiei mentionate, ofiterul a confirmat faptul ca a avut un schimb de replici in contradictoriu cu un cadru universitar si, totodata, a confirmat faptul ca l-a incunostiintat pe acesta despre calitatea lui de ofiter DGA. Discutia purtata la inceputul lunii iulie a.c. cu ofiterul in cauza a avut ca scop clarificarea unei situatii, prezentata conducerii DGA ca fiind una nepotrivita pentru profilul si atitudinea unui ofiter de politie al Directiei Generale Anticoruptie”, se arata intr-un comunicat al DGA.
DGA mentioneaza ca ofiterul lucreaza de aproximativ un an la Serviciul Judetean Anticoruptie Olt, fiind definitivat de curand in profesie ca ofiter cu atributii pe linie de prevenire a coruptiei.
„Totodata, precizam faptul ca fata de ofiter nu s-a dispus nicio masura disciplinara si ca acesta nu se afla in cursul vreunei cercetari de natura disciplinara”, mai transmite DGA.
Alin Sorin Nicolescu este unul dintre cei trei judecatori care au dispus recent achitarea fostilor ofiteri de securitate Marin Parvulescu si Vasile Hodis – acuzati ca l-au torturat pe disidentul Gheorghe Ursu, care a murit la Jilava, in 17 noiembrie 1985.
Alin Sorin Nicolescu a facut parte si din completul care l-a achitat pe fostul ministru Gabriel Oprea in dosarul deturnarilor de fonduri operative de la DIPI (Departamentul de informatii si protectie interna, serviciul secret al MAI).
Nicolescu judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penala si asistent universitar la materia Drept penal, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” din Bucuresti, se arata pe site-ul Editurii Hamangiu. A fost judecator la Curtea de Apel Bucuresti pana in luna mai 2019. Are o experienta de peste 20 de ani ca judecator. A participat la numeroase seminarii organizate de Institutul National al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii, Tribunalul Gorj si Curtea de Apel Craiova. Membru desemnat in comisia de elaborare a subiectelor de examen pentru admiterea in magistratura in aprilie 2018, in comisiile examenelor de capacitate si promovare in functii de executie a judecatorilor, precum si in comisiile de elaborare a subiectelor pentru admitere la Scoala Nationala de Grefieri sau a grefierilor din sursa externa.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…