news

Incep testele, mii de pacienti din UE cu COVID-19 primesc tratamente experimentale: „Am obtinut deja rezultate interesante”

Un studiu clinic european ce va fi realizat pe un total de 3.200 de pacienti a fost lansat duminica in cel putin sapte tari din UE pentru a testa patru tratamente experimentale impotriva noului coronavirus, a anuntat Ministerul Sanatatii din Franta, citat de Agerpres.

Cele patru tratamente testate pe scara larga vizeaza urmatoarele molecule: Remdesivir, Lopinavir in combinatie cu Ritonavir (care poate fi sau nu asociat cu interferon beta) si Hidroxiclorochina, potrivit unui comunicat publicat de Institutul National de Sanatate si Cercetari Medicale (INSERM), organismul care coordoneaza cercetarile medicale in Franta.

„Studiul va include 3.200 de pacienti europeni din Belgia, Olanda, Luxemburg, Marea Britanie, Germania si Spania, poate si din alte tari, inclusiv cel putin 800 din Franta, spitalizati din cauza COVID-19 intr-un serviciu medical sau direct la reanimare”, precizeaza comunicatul INSERM.

„La acest studiu participa bolnavi pe care ii tratam in spital sub stricta supraveghere si care au acces la aceste molecule, pentru a testa eficacitatea asupra virusului si asupra evolutiei lor clinice”, a precizat profesorul Jerome Salomon, directorul general pentru Sanatate (DGS) din Franta, intr-o informare de presa. „Este foarte important sa il desfasuram cu rapiditate si in aceste conditii”, a adaugat expertul francez.

„Denumit ‘Discovery’, studiul include in special Hidroxiclorochina”, a continuat profesorul Salomon.

Dupa aparitia noului coronavirus in China, profesorul Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar (IHU) Mediterranee Infection din Marsilia, apara folosirea clorochinei impotriva bolii. Aceasta utilizare a generat rezerve in randul multor specialisti, care considera ca studiile realizate de acest expert pe un grup de 24 de pacienti nu raspund tuturor criteriilor necesare.

„Acest studiu a permis obtinerea unor rezultate interesante, care au fost de altfel publicate in International Journal of Antimicrobial Agents”, a explicat profesorul Salomon.

Testul va fi „adaptiv” si „foarte repede tratamentele experimentale ineficiente vor putea fi abandonate si inlocuite cu alte molecule care vor aparea in urma cercetarii stiintifice”, a subliniat in acelasi comunicat publicat de INSERM Florence Ader, specialista in boli infectioase la spitalul Crucii Rosii din cadrul Spitalului Universitar din Lyon, care va coordona acest proiect.

Un alt studiu clinic international va fi lansat „sub egida Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), acesta primind numele de ‘Solidarity'”, au precizat specialistii de la INSERM.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Donald Trump a blocat, la instigarea lui Elon Musk, planul bipartizan care ar fi evitat o inchidere a guvernului. Masura ii va costa miliarde de dolari pe contribuabilii americani

Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…

2 luni ago

Vladimir Putin va tine joi marea conferinta de presa anuala, dupa care va raspunde la intrebarile „cetatenilor rusi”

Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…

2 luni ago

O femeie din Cluj a distrus patru masini dupa ce s-a urcat la volan cu o alcoolemie de peste 1 la mie

Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…

2 luni ago

Dinga Dinga, o boala misterioasa, care ii face pe pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste rapid in Africa – VIDEO

O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…

2 luni ago

Tanar din Timisoara, internat la Psihiatrie dupa ce a lovit-o pe bunica prietenei sale cu un crucifix in fata, sustinand ca il vede pe „Dracul”

Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…

2 luni ago