Mesaj fara echivoc transmis de cancelarul Germaniei, Angela Merkel, politicienilor de la Bucuresti. Ea le-a atras atentia ca o „slabire” a proceselor privind lupta anticoruptie „nu ar un lucru bun”.
„Romania a facut progrese importante in statul de drept si lupta anticoruptie. O slabire a acestor progrese nu ar fi un lucru bun si va trebui sa chestionam anumite procese”, a spus Angela Merkel in cadrul discursului de la inceputul conferintei de presa.
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat luni ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa ia atitudine in chestiunea inregistrarilor aparute cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, la fel ca si CSM, care, in opinia acestuia, are o responsabilitate in acest caz.
„Principalul rol ii revine fara indoiala CSM, care are o responsabilitate de care de multe ori pana in prezent s-a derobat si a lasat ca aceste grave abuzuri sa se intample, cu toate ca eu sunt convins ca erau la curent. Si mai are cineva o responsabilitate foarte mare: cel care a semnat numirea doamnei Kovesi in aceasta functie. Cred ca presedintele, in mod logic, ar trebui sa ia atitudine si sa aiba o reactie fata de aceste lucruri grave care se intampla in domeniul justitiei si care ne arata de fapt, o data in plus, ceea ce vedem ca apare din ce in ce mai des in public: un sistem de putere paralel in care dna Kovesi detinea si detine un rol extrem de important, calcand in picioare principiile esentiale ale democratiei”, a afirmat Tariceanu, la Senat.
Potrivit presedintelui Senatului, inregistrarile aparute in spatiul public demonstreaza ceea ce el sustine de mai bine de doi ani.
„Aceste inregistrari fac sa confirme o serie de lucruri pe care le spun de peste doi ani de zile, si anume ca in Romania, in domeniul justitiei, avem grave abuzuri si derapaje de la lege, ca avem de a face cu o justitie selectiva, ca avem de a face cu o vanatoare de lideri politici, ca nu functioneaza prezumtia de nevinovatie. (…) As vrea sa subliniez care pare sa fie obiectivul principal al sefei DNA — si anume vanatoarea de figuri politice importante care sa creeze impact media si sa amplifice perceptia defavorabila asupra Romaniei de coruptie generalizata si, al doilea lucru, insatisfactia ca a scazut numarul cazurilor care au fost deferite justitiei. (…) Se face o justitie nu calitativa, nu bazata pe lege, nu bazata pe fapte, ci bazata pe cantitate, un fel de stahanovism”, a sustinut Tariceanu.
Presedintele Senatului a mai afirmat ca, in acest context, se poate pune intrebarea „cati oameni au ajuns sa fie deferiti justitiei incorect, pe baza unor rechizitorii facute la comanda”.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…