Vicepremierul Daniel Constantin a declarat duminica la Digi24 ca, incepand din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferentiat pentru anumite categorii de venituri.
”Exista o discutie ca din 2018 sa se vina cu acea impozitare in functie de veniturile pe care le au cetatenii. Asta este o discutie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unica ramane, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua in calcul”, a spus el.
In perioada guvernarii Nastase (2000-2004) au fist implementate 5 praguri de venit impozabil: 18%, 23%, 28%, 34% si 40%. Cel mai probabil se va reveni la aceasta situatie.
Daniel Constantin a exclus varianta renegocierii anul acesta a unui nou nivel al deficitului bugetar, peste 3%.
”Nu intra in discutie pentru anul 2017. Vom vedea daca va fi cazul in viitor. Depasirea deficitului de 3% ne-ar duce in declansarea procedurii de deficitul excesiv. (…) Toate masurile se incadreaza in aceasta limita de 3%”, a sustinut vicepremierul Daniel Constantin.
De asemenea, el a mai spus ca actualul Executiv nu va renunta la nicio masura anuntata.
”Nu vom renunta la nimic. Eu sunt convins ca investitiile se vor face nu numai pentru a se intoarce la bugetul de stat, ci pentru ca e nevoie de acele investitii”, a apreciat Daniel Constantin.
El a mai precizat ca bugetul de stat va fi adoptat ”probabil in ultima saptamana” a lunii ianuarie, constructia proiectului fiind deja demarata.
”Inca se mai lucreaza, pentru ca noi aveam o constructie de buget realizata din opozitie, fara sa avem toate datele. Cred ca acum se mai fac anumite reglaje fine si la sfarsitul lunii vom fi in masura sa-l adoptam”, a conchis Daniel Constantin.
Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal a declarat, pentru Mediafax, ca masurile anuntate vineri de Guvern vor conduce la o crestere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB. „Masurile anuntate vineri de Executiv au un impact financiar foarte mare si vor conduce la o crestere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB”, a declarat presedintele Consiliului Fiscal. Romania trebuie sa se incadreze intr-o tinta de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel risca sa fie sanctionata de catre Comisia Europeana pentru deficit bugetar excesiv.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…