Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a numit-o pe Linda McMahon, o fosta luptatoare de wrestling, devenita miliardara in acest domeniu, drept candidata sa pentru functia de secretar al educatiei.
„In ultimii patru ani, in calitate de presedinte al consiliului de administratie al America First Policy Institute (AFPI), Linda a fost o aparatoare feroce a drepturilor parintilor, lucrand din greu atat la AFPI, cat si la America First Works (AFW) pentru a obtine alegerea universala a scolii in 12 state, oferind copiilor posibilitatea de a primi o educatie excelenta, indiferent de codul postal sau de venit”, a declarat Trump, citat de The Independent.
McMahon a condus Small Business Administration intre 2017 si 2019, cand a plecat sa conduca Super PAC-ul pro-Trump America First Action.
Femeia in varsta de 76 de ani este presedintele consiliului de administratie al think tank-ului pro-Trump America First Policy Institute, creat in 2021 de McMahon si de alti consilieri din prima perioada a lui Trump la Casa Alba, precum Larry Kudlow, fostul director al Consiliului Economic National.
Strangand milioane de euro inca de la infiintare, America First Policy Institute a servit drept casa pentru posibilele viitoare numiri si consilieri ai lui Trump, propunand politici pentru o a doua administratie Trump.
McMahon, sotia lui Vince McMahon, un alt celebru luptator de wrestling, a fost anterior director general al WWE, pe care l-a co-fondat. Ea a parasit aceasta functie in 2009, dupa ce a transformat-o dintr-o mica firma de divertisment cu lupte intr-un gigant media.
Ea a candidat pentru functia de senator in Connecticut in 2010 si 2012, pierzand de ambele ori. Organizatia non-profit Open Secrets, care urmareste finantarea campaniilor electorale, a constatat ca ea a cheltuit 50,1 milioane de dolari din banii proprii in 2010 si 48,7 milioane de dolari doi ani mai tarziu.
Potrivit Open Secrets, McMahon a donat peste 7 milioane de dolari catre doua Super PAC-uri care l-au sustinut pe Trump in timpul candidaturii la presedintie.
Trump a spus clar ca doreste sa desfiinteze Departamentul federal al Educatiei , dupa ce l-a acuzat anterior ca „indoctrineaza tinerii cu materiale rasiale, sexuale si politice inadecvate”.
Dar pentru a desfiinta departamentul, Trump va avea nevoie de sprijinul a cel putin 60 de senatori, inclusiv al unor democrati, care nu ar vota pentru desfiintarea departamentului, care se ocupa de finantarea scolilor publice, de imprumuturile pentru studenti si de programele de ajutorare a studentilor cu venituri reduse.
In mod similar, Trump va avea dificultati in a convinge Camera Reprezentantilor sa desfiinteze acest departament. Anul trecut, abolirea departamentului a fost atasata ca amendament la un proiect de lege separat, iar 60 de republicani au votat impotriva masurii.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…