Antrenorul lotului de haltere al Germaniei care participa la Jocurile Olimpice 2016, Oliver Caruso, a acuzat mai multe tari est-europene, printre care si Romania, ca ar fi recurs la dopajul sistematic al halterofililor lor, iar autoritatile au inchis ochii.
„Pe langa Rusia si Bulgaria (ai carei halterofili au fost exclusi de la actuala editie a JO — n. red.), mai multe tari au recurs la dopaj sistematic. Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Armenia, Moldova, Romania si Ucraina ar fi trebui la randul lor excluse”, a declarat Caruso intr-un interviu publicat joi de cotidianul german Bild, informeaza Agerpres.
„Aceste tari ne-au furat locuri la Jocuri si poate chiar si medalii”, a mai acuzat antrenorul german. In cadrul interviului, Caruso a mai citat Azerbaidjanul, ajungand la un total de sapte state din fosta Uniune Sovietica, plus Romania.
„Sistemul este bolnav. Intregul sistem este corupt. Exista, cu siguranta, cineva care acopera toate astea. Stiu cum functioneaza. Un antrenor strain mi-a explicat cum merg lucrurile. Sunt avertizati atunci cand urmeaza sa aiba loc controalele antidoping”, a adaugat Oliver Caruso.
Citand cifrele aflate in posesia sa, tehnicianul a continuat: „Comitetul International Olimpic ar fi trebui sa spuna: Kazahstanul, 27 de cazuri de dopaj incepand din 2012? Afara! Belarus, 14 cazuri? Ati trisat sistematic, afara! In loc de asta, le-au dat linistit dreptul de a participa. Inaintea Jocurilor, Kazahstanul si Belarus ar fi trebuit suspendate un an. Se va face asta, insa dupa Jocuri”.
Antrenorul german, care a cerut CIO „sa ia masuri radicale”, si-a exprimat, cu aceasta ocazie, propria frustrare si pe cea a sportivilor sai. „Ma tem ca echipa mea va sfarsi prin a abandona, din frustrare”, a spus el.
Lumea sportului german a reactionat deja cu vehementa, saptamana trecuta, la decizia de a permite unei parti a delegatiei ruse de a participa la Jocurile Olimpice 2016, acuzandu-l in special pe Thomas Bach, presedintele german al CIO, ca a vrut sa-i protejeze pe rusi.
In Germania, problema dopajului este una foarte sensibila, in special din cauza faptului ca multi fosti sportivi din ex-RDG, supusi la randul lor unui dopaj de stat organizat in anii 79-80, sufera astazi de probleme foarte grave de sanatate sau au dat nastere unor copii cu handicap.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…