George Simion isi bate joc de Dincu, prietenul lui. 102% este totalul procentelor partidelor in sondajul lui Dincu
Copresedintele AUR, George Simion, ironizeaza cel mai recent sondaj IRES, in care AUR este cotat cu 14% din intentiile de vot. Dincu a lucrat pentru George Simion in campania electorala pentru alegerile parlamentare.
„Cica am fi la 14% in sondaje. Eu va rog sa nu aveti incredere in sondaje. Pentru a va convinge va rog sa adunati cifrele din ultimul sondaj IRES si veti vedea care e rezultatul”, a scris Simion pe Facebook.
Procentele adunate din sondajul lui Dincu dau 102%.
Iata procentele din sondajul IRES:
PSD (Partidul Social Democrat) – 35%
PNL (Partidul National Liberal) – 27%
USR-PLUS – 14%
PMP (Partidul Miscarea Populara – 2%
UDMR (Uniunea Democrata Maghiara din Romania) – 5%
Partidul Pro Romania – 2%
ALDE (partidul Alianta Liberalilor si Democratilor) – 1%
AUR (Alianta pentru Unirea Romanilor) – 14%
Candidat independent – 1%
Alt raspuns – 1%
Citeste si: PSD isi recupereaza AUR-ul. Intalnire secreta in cartierul Primaverii intre Dincu, Ciolacu si Simion
„Este un trend oarecum constant in ultima vreme, pentru ca momentele emotionale cum sunt cele de acum, o sa le vedeti surprinse in alte intrebari care vorbesc despre deterioarea imaginii PNL si a partidelor care se afla la guvernare.
Insa cand este vorba de alegeri, si nu este o perioada de alegeri, oamenii inca nu contabilizeaza aceste momente proaste ale partidelor, sau aceste emotii negative.
In general raspund doar cam 50% la aceasta intrebare. 50% sunt nehotarati in acest moment. Deci, intr-un fel s-a ingrosat numarul celor nehotarati, pentru ca inainte de asta, ne raspundeau in jur de 65-70% cu cine voteaza. Acum au plecat o parte, iar aceasta cifra a ramas oarecum ca medie, dar din mai putin electorat. Adica s-au pierdut electori pentru partidele de la guvernare, doar ca s-au mutat in zona nehotaratilor.
Este o perioada de trecere. S-ar fi vazut la absenteism. Si noi il vedem in prelucrarea datelor, pentru ca acest 100% pe care il impartim intre partide este format doar din jumatatea electoratului.
In general, oamenii inainte de a face schimbari – pentru ca exista o vulnerabilitate a votului pentru partide si o volatitate mare a votului -, oamenii, inainte de a se muta la alt partid, sau trec printr-o faza din asta de nehotarare, in care se gandesc, isi dau o pauza de gandire, mai dau o speranta celor care au fost inainte preferati”, a declarat Dincu pentru Digi24.