Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a dezvaluit marti ca Gabriela Firea a aprobat ca un monument istoric sa fie termoizolat. El a anuntat ca s-a terminat cu noi constructii in zonele protejate arhitectural.
„Ce am facut lunile acestea la serviciul urbanism este un mesaj pe care l-am transmis pietei (imobiliare) ca zonele protejate vor ramane protejate. Am transmis ca nu o sa mai avem blocuri intre case. (…) Nu va spun ca am oprit termoizolare de monument istoric, daca va puteti inchipui! Certificat de urbanism semnat de Gabriela Firea si venit la mine pentru prelungire. Erau si foarte multe demolari din zone protejate sau termoizolari sau constructii nepotrivite, este un mesaj foarte clar ca zona protejata e zona protejata”, a precizat Nicusor Dan.
Primarul Capitalei Nicusor Dan a declarat marti, cu ocazia bilantului la 10 luni de mandat, ca, asa cum l-a preluat, Bucurestiul era ”un pacient in coma aflat la terapie intensiva”. El a precizat ca in primul rand eforturile au fost destinate stabilizarii orasului si solutionarii ”chestiunilor de fundament”.
”Administratia ultimilor ani a fost o minciuna, s-a ocupat de chestiuni de suprafata. Bucurestiul, asa cum l-am preluat, era un pacient in coma aflat la terapie intensiva”, a afirmat primarul la prezentarea bilantului a 10 luni la primarie, adaugand ca a preluat o primarie in faliment.
El a precizat ca au fost mai multe ”pericole” a caror depasire a necesitat sute ore de munca.
In iarna o centrala privata din bucuresti a amenintat ca taie caldura intr-un cartie, pentru ca Primaria nu platise si la randul ei nu isi platise furnizorul de gaz.
”Am fost in pericol sa nu organizam Euro 2020, pentru ca ne obligasem sa facem niste lucrari de investitii, iar conturile erau blocate”, a precizat Nicusor Dan.
El a mai afirmat ca municipalitatea a fost in pericolsa rezilieze contractul pentru statia de epurare de la Glina, ceea ce ar fi insemnat restituirea sumei primite in acest scop.
De asemenea, Capitala a fost in pericol ca CE sa aplice amenda zilnica pe procedura de infringement pentru caliatea aerului din Bucuresti.
Nicusor Dan a sustinut ca Primaria avea in cont 3 milioane de lei si datorii de trei miliarde de lei.
”Adica aveam de dat de 1.000 de ori mai mult decat aveam in cont. Si toate datoriile astea erau curente”, a precizat, apreciind ca ”primaria era intr-un faliment pe care nu il declarase”.
El a mai spus ca a fost preluata o datorie de 165 de milioane de lei pentru autobuzule Otokar.
Nicusor Dan a precizat ca au fost restructurate cheltuielile Primariei si ca a fost facuta, la capitolul ”Bunuri si servicii”, o economie de 250 de milioane de lei pentru primele sapte luni ale anului, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
El s-a referit la companiile municipale si la cheltuielile exagerate ale acestora.
Nicusor Dan a anuntat ca a fost definitivata procedurile administrative pentru a inchide 14 din cele 16 companii pe care Primaria urma sa le inchida in prima etapa, ramanand doar cele juridice.
”Din cele 14 companii vor fi disponibilizati 2.700 de oameni, multi dintre ei au plecat deja. Cheltuielile salariale anuale ale acestor oameni sunt de 150 de milioane de lei”, a precizat edidlul.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…