Dan Turturica, redactor-sef al site-ului Digi24, confirma intr-o postare pe Facebook ca a fost dat afara pentru ca a criticat prea dru PSD-ului. El sugereaza ca patronatul i-a reporsat ca nu are o pozitie „neutra” fata de ce se intampla in societate. „Cum am fi putut sa ne facem ca nu vedem ca pericolul real este ca actuala putere sa ne intoarca in timp nu in 2004, ci in 1989, adica sa ne readuca in sfera de influenta a Moscovei?!”, scrie Turturica.
„Colaborarea mea cu Digi24 se apropie de final. Cea mai importanta realizare a echipei digi24.ro, in ultimii trei ani: siteul a devenit o voce curajoasa, cu personalitate, cu constiinta, care nu s-a multumit doar sa reflecte realitatea ci si sa o puna sub semnul intrebarii. Prin investigatii, interviuri si analize.
O voce care a fost si critica. Tonul opiniilor noastre s-a sincronizat cu starea de alerta din societate. A crescut ca intensitate in tandem cu pericolul ca Romania sa piarda tot ce a castigat in ultimii 15 ani.
Asa cum temerile a din ce in ce mai mai multi romani ca actuala putere impinge tara spre dezastru se bazeaza pe fapte, pe faptele ei, tot pe aceste fapte s-au bazat si opiniile noastre.
A le ignora si a adopta un ton de pace cand in jurul nostru e razboi, un razboi pe care nu noi l-am pornit, ar fi insemnat sa ne tradam constiiintele si sa ne abandonam cititorii.
Nu am facut-o nici la mineriada din iunie ‘90, nici in timpul regimului Iliescu, nici la mineriada din ‘99, nici in timpul guvernariii Nastase, nici la suspendarea lui Basescu din 2007, nici la lovitura de strada din ianuarie 2012, nici la lovitura parlamentara din august 2012, nici in timpul guvernarii USL, nici la incercarea de fraudare a alegerilor prezidentiale din 2014. Cum nu am facut-o nici fata de oceanul de fapte de coruptie din toate guvernarile!
De ce am fi facut-o incepand cu decembrie 2016, cand Dragnea si Tariceanu au pornit cel mai dur atac impotriva acestei tari din ultimii 30 de ani?
Cum am fi putut sa ne facem ca nu vedem ca pericolul real este ca actuala putere sa ne intoarca in timp nu in 2004, ci in 1989, adica sa ne readuca in sfera de influenta a Moscovei?!
Anul acesta vom implini 30 de ani de la daramarea regimului Ceausescu. Cam cum ar fi trebuit sa fie tonul unui articol despre riscul ca aniversarea de 30 de ani a Revolutiei sa arate ca o zi de doliu pentru toate sperantele de suveranitate si prosperitate omorate cu cinism?
Putea fi unul “echilibrat”, “neutru”? In niciun caz. Si nici fals “obiectiv”, cata vreme faptele sunt clare si urla a intentii rele.
Nicaieri in aceasta lume, jurnalistii profesionisti nu indulcesc tonul si nu se fandosesc cu eufemisme in fata unor asemenea riscuri. Aici nu este vorba de lupte politice de rutina, de harjoneli intre PSD-ALDE vs PNL—USR. Aici nu e vorba de stanga sau dreapta sau de nuante fine. Este vorba de destinul Romaniei, de soarta unei tari, de vietile a milioane de oameni. Cu asta nu te joci!
In toate momentele enumerate mai sus, testul de constiinta a fost imperativ exact pentru ca alegerea unui drum sau a altuia a avut sau ar fi avut implicatii imense.
S-a vazut cati ani irositi ne-a costat incremenirea lui Iliescu in himera neo-comunista din perioada ‘90. Noi am facut-o posibila prin pasivitatea noastra! Vocile critice au fost prea putine si prea slabe.
Astazi, riscul este si mai mare. Averile acumulate de cei care isi doresc, precum Putin, sa ramana vesnic la putere si deasupra legii (si pentru care Dragnea si Tariceanu reprezinta doar cozi de topor) sunt atat de mari incat daca elimina si ultimele insule de rezistenta ale societatii si ale statului de drept, nu ii va mai urni nimeni de la putere, pe ei si pe urmasii lor, zeci de ani de acum inainte. Rusia, dar si alte tari vecine, de abia asteapta!
Daca nici acum vocile celor care inteleg pericolul nu vor suna alarma cu claritate si cu forta lupta este ca si pierduta. Eu unul nu am de gand nici sa tac, nici sa ma prefac.
Nu am facut-o in cei 30 de ani de cand sunt jurnalist, nu am s-o fac nici de acum incolo. Mai mult ca oricand, a fi neutru azi inseamna sa ajuti tradatorii si agresorii acestei tari. Inseamna sa pui banii si confortul deasupra demnitatii.
Sper sa ne revedem cat mai curand, intr-un nou proiect editorial. Pana atunci, ne intalnim aici, pe Facebook”, a scris Turturica pe Facebook.
Pagina de Media a anuntat, vineri, ca Dan Turturica impreuna cu alti trei jurnalisti au fost concediati de patronatul Digi24.
„Site-ul Digi 24 a ramas fara conducere editoriala. Redactorul-sef al site-ului, redactorul-sef adjunct si alti doi jurnalisti au fost concediati. Este vorba de Dan Cristian Turturica (seful site-ului). Laurentiu Mihu (redactor-sef adjunct), Doru Cireasa (redactor economic) si Andreea Nicolae (politic) sunt jurnalistii care au fost concediati. Cei patru erau, totodata, si editorialistii site-ului de stiri, care numara aproximativ 15 persoane (incluzandu-i pe cei patru)”, scrie Pagina de Media.
Atat Dan Turturica cat si Andreea Nicolae si Laurentiu Mihu au publicat numeroase articole foarte critice la adresa PSD. Intr-un articol publicat recent pe site-ul Digi24, Turturica a dezvaluit cum un fost ministru, „beat mort”, a fost filat de DNA in timp ce incerca sa isi ingroape spaga in gradina vilei.
„Dintre toate povestile pe care le-am auzit anii de varf ai luptei anticoruptie, una imi revine constant in minte. Intr-o noapte, echipa operativa care monitoriza un ministru suspectat de coruptie statea cocotata pe gardul demnitarului si se prapadea de ras. De cateva ore bune, omul se chinuia sa ingroape doua genti cu bani in gradina si nu reusea. Era prea beat”, scria Turturica pe Digi24.
Vezi aici o parte dintre articolele referitoare la PSD si Liviu Dragnea publicate de Dan Turturica pe Digi24.ro.
In urma cu mai putin de o saptamana, Pagina de Media a informat ca o stire despre preotul milionar Madalin Iscru a fost stearsa de pe site-ul Digi24. „‘Dumnezeul achizitiilor’, scos de pe site-ul Digi24 dupa o interventie ‘de sus’”, titra Pagina de Media.
In septembrie 2017, Dan Turturica a fost atacat violent de Liviu Dragnea, seful PSD sustinand ca acesta are casa „de 8-900.000 de euro”.
„Domnul Turturica se vaita ca exista un plan pe care l-as fi gandit eu pentru a distruge institutiile fundamentale ale statului. Mai era un alt domn, Tapalaga. Nu prea le-am pronuntat numele pana acum. Spunea ca sta cu dintii infipti in gatul nostru. Eu am constat ca, in ultimii ani, domnul Tapalaga si altii vor sa stea cu dintii in gatul justitiei. Dumnealor au vrut, s-au autodesemnat ca oamenii care vor sa coordoneze justitia. Si acum mai fac asta, prin tot felul de editoriale. Cearta judecatori, procurori, merg la ambasade si se plang cand au o problema. Nu imi dau seama de ce trebuiau sa mearga acolo. Se considera repere morale. Ar fi interesant ca Turturica sa explice cum si-a facut o casa de 8-900.000 de euro. Care este reteta de succes pentru a avea o asemenea proprietate in Romania. Am vorbit cu foarte multi jurnalisti care sunt curiosi sa afle cum a reusit. Fiecare vrea o chestie de acest fel”, a atacat Dragnea intr-un interviu pentru DC News.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…