Temerile privind migratia nu inseamna rasism si este ”scandalos” sa descrii drept rasisti oameni care sunt pur si simplu ingrijorati de impactul migratiei, a declarat arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, citat joi de BBC.
Intr-un interviu acordat revistei The House, publicatie a parlamentului britanic, Welby a spus ca exista o ”teama reala” referitoare la impactul afluxului de migranti asupra locurilor de munca, locuintelor si sistemului de sanatate din Marea Britanie. Totusi, el a cerut Londrei sa-si asume partea sa de responsabilitate in ceea ce priveste refugiatii si migrantii.
Arhiepiscopul de Canterbury s-a pronuntat pentru o ”dezbatere vizionara” in legatura cu referendumul privind apartenenta Marii Britanii la UE si a spus ca nu exista ideea de ”opinie crestina corecta” privind modul in care ar trebui sa voteze cetatenii britanici.
Justin Welby le-a cerut celor care sustin iesirea Marii Britanii din UE (Brexit) sa isi imagineze cum va arata tara lor dupa o eventuala parasire a forului comunitar, inclusiv care vor fi ”atitudinea” ei pe plan international si valorile sale, iar celor care se opun unui Brexit sa gaseasca raspunsuri la intrebarile ”Cum vom schimba noi Uniunea Europeana?” si ”Cum vom face mai eficienta Uniunea Europeana daca decidem sa ramanem in ea?”
El a recunoscut ca unele persoane in Marea Britanie au temeri normale legate de presiunea pe care noii sositi o exercita asupra comunitatilor si serviciilor. „Exista tendinta de a spune: ‘Acei oameni sunt rasisti’, ceea ce este absolut scandalos. Teama este un sentiment normal in timpul unor astfel de crize colosale. Aceasta este una dintre cele mai mari deplasari de oameni din istoria umanitatii. Pur si simplu enorma. Iar a fi ingrijorat de acest lucru este extrem de justificat”, a adaugat arhiepiscopul de Canterbury, citat de Agerpres.
Organizatia Internationala pentru Migratie a anuntat marti ca, de la inceputul acestui an, numarul celor sositi pe mare in Europa a ajuns la 141.141 (dintre care 131.847 in Grecia si 9.294 in Italia), iar al celor decedati in aceasta tentativa — la 444. Spre comparatie, in perioada 1 ianuarie — 31 martie 2015 au sosit in Europa pe mare 20.700 de persoane (dintre care 10.535 in Grecia si 10.165 in Italia), iar numarul celor decedati in incercarea de traversare a Mediteranei a fost de 505.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…