Jurnalista Emilia Sercan vine cu noi dezvaluiri despre Bogdan Licu, propunerea PSD pentru functia de judecator CCR. Ea arata ca Licu a fost un elev si un student mediocru, dupa care a facut armata chiar la trupele de Securitate din Bucuresti.
„Inca o tura de diplome ale lui Bogdan Licu obtinute de la instanta. Astazi, plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa voteze un nou membru pentru Curtea Constitutionala a Romaniei. Favorit este Bogdan Licu. Formal a fost propus de PSD, insa si PNL si-l doreste la fel de mult. Sa nu uitam ca presedintele Klaus Iohannis l-a numit procuror-general adjunct, in ciuda unui aviz negativ pe care Consiliul Superior al Magistraturii i l-a dat lui Licu.
La audierea din Parlament de saptamana trecuta, Bogdan Licu a declarat ca notele mici din facultate si de la licenta le-a lua pentru ca a trebuit sa isi intretina familia, deci au fost un accident, iar noi ar trebui sa intelegem ca el a fost un tip stralucit la invatatura.
Haide sa vedem daca lucrurile stau chiar asa.
Diplomele de studii ale lui Bogdan Licu dezvaluie un elev mediocru in liceu, nu numai un student mediocru in facultate.
A urmat clasele a IX-a si a X-a la Liceul de Filologie-Istorie din Craiova, la profilul Chimie-Biologie, iar din clasa a XI-a, s-a mutat la Liceul Sanitar din Bucuresti.
In perioada comunista, invatamantul liceal era impartit in doua:
• treapta I, echivalenta claselor a IX-a si a X-a;
• treapta a II-a, echivalenta claselor a XI-a si a XII-a.
Pentru a trece din clasa a X-a intr-a XI-a era necesar un examen de promovare, numit si „examen de treapta”. Liceele sanitare, la fel ca si liceele pedagogice, erau unele dintre cele mai cautate in acea perioada pentru ca la finalul lor aveai deja o meserie in mana, cea de asistenta medicala, respectiv cea de educatoare sau invatatoare.
Bogdan Licu promoveaza in clasa a XI-a la Liceu Sanitar din Bucuresti in 1986, la profilul Sanitar – Laborant farmacie, pe care il termina in vara lui 1988.
Examenul de bacalaureat de la finalul clasei a XII-a l-a promovat cu media generala 7,00.
A obtinut nota 5 la Limba romana, 6 la Chimie, 8 la Biologie si 9 la proba practica.
Notele pentru cei patru ani de studiu din liceu nu fost mediocre si submediocre: 7,66 in clasa a IX-a, 7,25 in clasa a X-a, 5,62 in clasa a XI-a si 6,35 in clasa a XII-a.
Dupa terminarea liceului, in vara lui 1988, a fost inrolat in armata un an si jumatate pentru ca nu a intrat sau nu a dat la facultate. Evenimentele din decembrie 1989 l-au prins in armata, despre care surse din mediul judiciar sustin ca Bogdan Licu a facut-o la trupele de Securitate in Bucuresti, iar in zilele revoltei din decembrie 1989 ar fi facut parte dintr-un detasament campat la Palatul Regal, adica exact peste drum de sediul Comitetului Central al Partidului Comunist Roman.
Armata a terminat-o in 1990, iar imediat dupa s-a angajat ca asistent sanitar la o unitate de jandarmi din Bucuresti (multi care vor sa ascunda ca au lucrat la Securitate inainte sau imediat dupa 1990 spun ca au lucrat la Jandarmi).
Abia un an mai tarziu, in 1991 a devenit student la Facultatea de Drept a universitatii private „Spiru Haret”, care abia se infiintase. Licu nu a excelat la invatatura nici in anii din facultate, dupa cum am aratat deja. In anul I a obtinut media 6,69, in anul II 7,25, in anul III 7,80, iar in anul IV 6,60, cu o medie generala a celor patru ani de studiu de 7,08.
Examenul de licenta l-a sustinut si trecut taras-grapis, in februarie 1996, deci nu odata cu promotia lui, in iunie 1995, atunci cand a terminat facultatea, ci in urmatoarea sesiune. Asta inseamna ca fie nu s-a prezentat la examen in iunie 1995, fie l-a picat.
In februarie 1996, la examenul sustinut la Facultatea de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca – pentru ca Universitatea „Spiru Haret” nu era acreditata si nu avea dreptul de a organiza examene de licenta -, Bogdan Licu a obtinut nota 5 la Drept penal, si 6 la Drept civil. Si asta stim deja.
Zece luni mai tarziu, la 1 decembrie 1996, Bogdan Licu devenea procuror. Cum a intrat in magistratura Bogdan Licu cu aceste note? O intrebare buna, la care statul roman are obligatia sa raspunda in aceste circumstante, nu numai Licu insusi.
Inca un element important de CV: in 2003 incepe ascensiunea lui in cadrul sistemului judiciar, iar odata cu ea acesta bifeaza un curs la Colegiul National de Aparare al MApN in 2003, si unul la Colegiul National de Informatii al SRI in 2004. Abia dupa aceea prinde drag de carte, da gata un masterat la o alta prestigioasa universitate privata, „Nicolae Titulescu”, in Drept Penal, si un altul in Relatii Internationale si Integrare Europeana la SNSPA.
Dupa care urmeaza in mod firesc un doctorat plagiat, facut la Academia SRI sub bagheta inegalabilului impostor Gabriel Oprea.
Avand in vedere traseul lui academic, dar si cel profesional, care ii este cunoscut, nu mai reiau, intrebare e cine se afla, totusi, in spatele numirii lui Bogdan Licu la CCR? #statulcapturat #statulesuat #doctorinimpostura”, a scris Sercan pe Facebook.
Procurorul Bogdan Licu s-a declarat pregatit marti, in plenul Camerei Deputatilor care urmeaza sa numeasca, prin vot, un nou judecator la CCR, sa preia acest mandat.
„Vreau sa va spun tuturor ca este o onoare pentru mine sa fiu aici, in fata dumneavoastra. Despre mine pot sa va spun ca sunt magistrat, am o vechime de peste 25 de ani in magistratura, am parcurs aproape toate etapele profesionale in cadrul Ministerului Public, de la procuror cu functie de executie pana la prim-adjunct al procurorului general. In doua situatii am fost si procuror general interimar, in anul 2016 pentru trei luni si in anul 2019 pentru 10 luni. Am fost si membru al Consiliului Superior al Magistraturii, vicepresedinte la CSM si sunt pregatit sa preiau mandatul de judecator la Curtea Constitutionala”, a afirmat Licu.
El a adaugat ca in cazul in care va ajunge judecator la CCR va face ceea ce a facut si ca magistrat si anume va apara ordinea de drept, va apara drepturile si libertatile cetatenilor, va apara Constitutia si valorile nationale ale Romaniei, dar si valorile europene.
Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu a afirmat, joi, despre sustinerea de catre PSD a lui Bogdan Licu pentru functia de judecator CCR, ca el personal a depus o initiativa legislativa de depolitizare a CCR, astfel ca a venit cu o propunere din partea magistratilor, nu a oamenilor politici. „Imi asum aceasta propunere”, a mai afirmat Ciolacu.
”In primul rand, stiti foarte bine ca de vreo sase luni sau un an de zile, eu personal am depus o initiativa legislativa de depolitizare a CCR-ului. Vad ca numai dupa ce PSD a fost acuzat, asa, intr-un mod violent, de catre anumite formatiuni politice, chiar daca sunt acum membre ale coalitiei, ca politizam aceasta institutie, am depus o initiativa ca propunerile partidelor sa nu fi facut parte in ultimii zece ani, conform recomandarii Comisiei de la Venetia, dintr-un parttid politic sau sa fi facut politica la un anumit nivel, mai ales parlamentar”, a spus Ciolacu.
El a precizat ca a venit cu o propunere din partea magistratilor, nu a oamenilor politici, pentru CCR. ”Imi asum aceasta propunere. Categoric, si eu am avut un cuvant greu de spus”, a mai afirmat liderul PSD.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor audiaza, miercuri, candidatii propusi pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala care va fi eliberat de actualul presedinte al Curtii, Valer Dorneanu, al carui mandat se incheie in aceasta vara.
PSD l-a propus pentru acest post pe prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, in timp ce USR merge cu propunerea Cisti Danilet.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…