Peste 8.000 de pacienti vor beneficia de tratament pentru COVID 19 dupa ce o companie biofarmaceutica si-a anuntat intentia de a dona Ministerului Sanatatii un numar de aproximativ 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit in tratamentul pacientilor infectati cu noul coronavirus, informeaza un comunicat remis presei.
Potrivit sursei citate, donatia se va realiza prin compania Ministerului Sanatatii, Unifarm SA, iar medicamentele vor fi distribuite in cele 10 spitale desemnate in prima linie de tratare a pacientilor, conform Planului Alb realizat de catre Ministerul Sanatatii.
Acestea sunt: Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals””, Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Victor Babes” Bucuresti, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Brasov, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” Craiova, Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi, Spitalul Clinic Judetean de Boli Infectioase Targu Mures, Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes” Timisoara.
„Acest medicament, folosit prima data la Institutul National de Boli Infectioase ‘Matei Bals’ pentru tratarea pacientilor infectati cu Covid-19, este binevenit mai ales acum, in lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente si materiale sanitare. Multumesc companiei AbbVie Romania pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele”, a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache, intr-un comunicat remis presei.
Managerul general al companiei, Jorge Ruiz Benecke, a afirmat ca, evaluand resursele disponibile, in acest moment compania poate sustine tratamentul unui numar de peste 8.000 de pacienti.
„Dorim sa ne alaturam demersurilor dumneavoastra sprijinind statul roman in lupta cu Covid-19 prin donarea acestui produs care poate fi folosit ca alternativa terapeutica in tratamentul pacientilor depistati cu Covid-19, conform protocoalelor medicale asa cum au fost acestea elaborate si implementate de catre societatile medicale de specialitate, in Romania. Mentionez ca produsul este indicat pentru tratamentul adultilor, adolescentilor si copiilor infectati cu virusul imunodeficientei umane (HIV-1). Cu toate ca s-au constatat potentiale actiuni antivirale in cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care sa ateste eficacitatea produsului in tratamentul Covid-19”, afirma managerul, potrivit comunicatului de presa.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…