Categories: news

De ce judecatorii nu sunt de acord cu eliberarea „Tarului” care a distrus CFR

Tribunalul Constanta a motivat in respingerea cererii de liberare conditionata a lui Mihai Necolaiciuc, fost sef al CFR, ca nu are convingerea ca acesta s-a indreptat si se poate integra cu usurinta in societate, prin lasarea sa in liberate. Instanta a mai considerat ca pedeapsa privativa de libertate nu si-a atins scopul.

Tribunalul Constanta a admis la sfarsitul saptamanii trecute contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie Constanta la decizia Judecatoriei Medgidia din toamna anului trecut, prin care Mihai Necolaiciuc putea fi liberat conditionat, iar prin aceasta decizia fostul sef al CFR ramane in penitenciar.

Tribunalul Constanta noteaza in motivarea deciziei sale ca, in unanimitate, comisia din cadrul Penitenciarului Poarta Alba a propus ca Mihai Necolaiciuc (zis si Traul CFR) sa fie liberat conditionat, avand in vedere conduita corespunzatoare, el fiind recompensat de doua ori, participand la activitati lucrative si educative si nefiind sanctionat disciplinar.

Instanta a considerat insa ca pedeapsa privativa de libertate nu si-a atins scopul. „Se considera insa ca in acest moment al fazei de executare, pedeapsa privativa de libertate aplicata condamnatului nu si-a atins scopul, inainte de expirarea ei, fata de cuantumul mare al pedepsei pe care o executa, si care a totalizat un numar de 1858 de zile de inchisoare, din totalul de 2.922 zile de inchisoare, conduita adoptata de acesta, desi nu a fost sanctionat disciplinar, are un numar mic de recompense si un numar redus de zile castigate prin munca”, se arata in motivare, conform news.ro.

Tribunalul Constanta mai noteaza ca Mihai Necolaiciuc a indeplinit fractia minima legala necesara, dar timpul efectiv executat nu este suficient reeducarii sale. “Este adevarat ca detinutul nu poseda antecedente penale, a executat fractia minima legala necesara (…), dar se apreciaza ca timpul efectiv executat nu este inca suficient reeducarii sale si prevenirii comiterii de alte infractiuni, de indata ce acesta se afla in libertate, tinand seama si de natura infractiunilor comise a caror gravitate nu poate fi contestata, raportat la scopul si urmarile acestora”, a mai precizat sursa citata.

Documentul aminteste de faptul ca liberarea conditionata nu poate fi dispusa in mod automat, executarea fractiei minime legale fiind doar o vocatie la beneficiul liberarii conditionate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Marian Pavel

Share
Published by
Marian Pavel

Recent Posts

Donald Trump a blocat, la instigarea lui Elon Musk, planul bipartizan care ar fi evitat o inchidere a guvernului. Masura ii va costa miliarde de dolari pe contribuabilii americani

Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…

o lună ago

Vladimir Putin va tine joi marea conferinta de presa anuala, dupa care va raspunde la intrebarile „cetatenilor rusi”

Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…

o lună ago

O femeie din Cluj a distrus patru masini dupa ce s-a urcat la volan cu o alcoolemie de peste 1 la mie

Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…

o lună ago

Dinga Dinga, o boala misterioasa, care ii face pe pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste rapid in Africa – VIDEO

O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…

o lună ago

Tanar din Timisoara, internat la Psihiatrie dupa ce a lovit-o pe bunica prietenei sale cu un crucifix in fata, sustinand ca il vede pe „Dracul”

Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…

o lună ago