David Popovici, campion olimpic la inot si unul dintre cei mai iubiti sportivi romani, si-a deschis inima intr-un interviu acordat Digi24, dezvaluind ca succesul sau nu se limiteaza la medalii si recorduri.
In interviu, Popovici a discutat despre implicarea sa activa in proiecte umanitare si dorinta de a contribui la imbunatatirea vietilor celor mai putin norocosi. Cunoscut pentru performantele sale de exceptie, David demonstreaza ca adevarata maretie a unui campion consta si in dorinta de a face bine pentru cei din jur.
Campionul s-a alaturat recent organizatiei „Hope and Homes for Children”, initiind o campanie de strangere de fonduri pentru construirea unei case destinate copiilor cu dizabilitati severe. Aceasta casa reprezinta mult mai mult decat un simplu acoperis este un loc care ofera siguranta, stabilitate si sentimentul de apartenenta.
Suma necesara pentru realizarea proiectului este de 115.000 de euro, iar David si-a asumat sarcina de a strange un sfert din aceasta suma. Pana acum, au fost facute 4.811 donatii in valoare de 98.867 de euro. Pentru a-si indeplini obiectivul, el a oferit, in cadrul unei tombole, echipamentul purtat la Jocurile Olimpice, invitand oamenii sa contribuie la aceasta cauza umanitara.
Implicarea emotionala a sportivului in acest proiect este profunda. In timpul unei intalniri cu copiii care vor beneficia de aceasta casa, David a fost impresionat de reactiile lor pline de speranta si bucurie. Un moment marcant a fost cand o fetita in scaun cu rotile a strigat „Familie!” in timp ce se strangeau pentru o fotografie de grup. „Aceasta mica intamplare mi-a aratat cat de mult inseamna familia si sentimentul de apartenenta pentru acesti copii,” a marturisit el. Experienta l-a determinat sa se implice si mai mult in astfel de proiecte si sa-si reafirme dorinta de a aduce schimbare.
David Popovici nu se limiteaza doar la rolul de sportiv. El a declarat ca doreste sa contribuie mai activ la asistenta sociala si sa inteleaga mai bine problemele cu care se confrunta acesti copii. Din acest motiv, s-a reinscris la Facultatea de Psihologie. „Mi-e jena doar sa inot,” a spus David, subliniind ca isi doreste sa aiba un impact mai mare asupra societatii. Pentru el, inotul este un mijloc de a atrage atentia asupra unor cauze importante, precum campania de strangere de fonduri pentru copiii cu dizabilitati.
Popovici considera ca este responsabilitatea fiecaruia dintre noi sa faca bine, pe cat posibil. El recunoaste ca succesul sau este legat si de contextul favorabil in care a crescut, avand o familie care l-a sprijinit in fiecare etapa a vietii. „Si eu am avut norocul sa beneficiez de sprijin si de un context favorabil in viata,” a explicat el.
Aceasta constientizare il motiveaza sa ramana in Romania si sa-si dedice energia proiectelor sociale de aici, chiar daca ar avea oportunitatea de a practica inotul si de a face acte caritabile oriunde in lume. „Sunt destul de mult legat de tara mea, pentru ca aici am crescut, aici am radacinile,” a mai adaugat campionul.
In interviul sau, Popovici a evidentiat si provocarile cu care se confrunta sportul in Romania. Desi inotul contribuie la dezvoltarea armonioasa a corpului si intareste musculatura, inima si plamanii, el a atras atentia asupra numarului limitat de bazine disponibile, mai ales in Bucuresti. „Nu sunt extrem de multe bazine in Bucuresti,” a remarcat el, sugerand necesitatea unei investitii mai mari in infrastructura sportiva. Cu toate acestea, ii incurajeaza pe fani si pe tineri sa aleaga inotul, laudand beneficiile fizice si mentale pe care le ofera.
Referindu-se la propria cariera, Popovici a subliniat importanta disciplinei in sport. Desi este obisnuit cu performanta la nivel inalt, el recunoaste ca ambitia si motivatia fluctueaza, iar in acele momente doar disciplina il mentine „pe linia de plutire.” Aceasta abordare il ajuta sa imbine antrenamentele intense cu implicarea in viata academica si in proiectele sociale.
Mobilizarea oamenilor in campania initiata de el a fost impresionanta, reusindu-se colectarea a peste 60% din suma propusa in doar 48 de ore. „Mobilizarea oamenilor este senzationala atunci cand este bine de facut, si asta ma bucura,” a spus el, multumit ca poate inspira comunitatea sa participe la astfel de initiative. El subliniaza ca implicarea sa in astfel de proiecte este mai valoroasa decat orice medalie pe care a castigat-o.
Prin exemplul sau, David Popovici demonstreaza ca un campion nu este definit doar de performantele sportive, ci si de dorinta de a-si folosi succesul pentru a ajuta pe cei din jur si pentru a aduce schimbare in societate.
Pentru el, adevarata maretie consta in empatie, generozitate si capacitatea de a transforma notorietatea intr-o forta a binelui. In spatele medaliilor si titlurilor, se afla un tanar motivat sa faca diferenta in vietile celor mai putin norocosi.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…