Categories: news

Cum sa SCAPI de inspectorii ANAF. Ghid LEGAL pentru toti cei care primesc BACSIS

In intelepciunea lor nemarginita, “simpaticii”nostri guvernanti si-au imaginat ca este suficient sa mai dea un set de ordonante si ordine de ministru idioate, si o sa umple visteria pe care furaciunile lor au golit-o. De departe, legislatia care introduce registrul banilor personali este o tampenie cu mult peste ceea ce credeam ca poate scoate guvernul Ponta, dar politicienii sunt vesnic surpinzatori, cand e vorba de aberatii.

Nu vreau sa ma refer la (ne)constitutionalitatea declararii banilor personali si obligatia, instituita prin ordonanta de urgenta, de a prezenta aceeasi bani personali la solicitarea vreunui pitifelnic de la ANAF. Aceasta chestiune va fi lamurita, foarte probabil, odata cu prima solicitare in instanta de constatare a neconstitutionalitatii prevederilor respective. O sa va prezint cea mai simpla metoda pentru a evita plata noului bir, folosind chiar prevederile legale.

Singurul lucru de care aveti nevoie este sa aveti doua buzunare sau, in cazul doamnelor, un buzunar si portofelul in poseta.

Sa luam prevederile legale. In momentul cand ajungeti la munca trebuie sa declarati ce suma aveti asupra dumneavoastra. Faceti acest lucru, pentru a respecta legea. Banii pe care ii declarati ii tineti in portofel, pe care o sa il prezentati, tot cum spune legea, atunci cand un minunat si extraordinar de important inspector de la ANAF va solicita acest lucru. In caz ca nu prezentati banii, va expuneti la o amenda de 1.250 lei, asa ca e mai bine sa va conformati. Ce trebuie retinut este ca vorbim de o amenda contraventionala, si o sa va explic imediat de ce.

Inspectorul ANAF poate sa va ceara sa ii aratati ce aveti in celelalte buzunare, moment in care, cu maxim de delicatete si politete, puteti sa ii aratati degetul mijlociu. Daca nici asa nu se potoleste si va ameninta cu amenda sau cu alte pedepse, apelati la un politist si sa ii cereti sa constate ca respectivul savarseste infractiunile de abuz in serviciu (art.246 Noul Cod Penal) si purtare abuziva (art. 250 Noul Cod Penal).

Ordonanta de urgenta 8/22/04/2015, a guvernului Ponta, prevede ca „La solicitarea organelor de control, atunci cand se afla in incinta unitatii de vanzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor in care isi desfasoara activitatea si in timpul programului de lucru, personalul operatorului economic este obligat sa prezinte sumele de bani detinute.” Oricat de idioti sunt, nu au scris in ordonanta ca inspectorul are si dreptul sa va perchezitioneze, pentru ca intrau in conflict direct cu Noul Cod de Procedura Penala, care are statut de lege organica. In plus, ar fi dat o mare palma Constitutiei.

Cand a fost intrebat despre problema aceasta, cu imposibilitatea inspectorului ANAF de a perchezitiona angajatii, ministrul de Finante a balmajit ceva despre atasarea unui procuror la echipele de inspectie ANAF (de parca Romania ar avea un milion de procuri, gata sa se tina coada dupa turma lui), care sa dea mandat de perchezitie. Sa spunem ca nu este deloc de mirare ca un sinistru care face parte din guvernul Ponta nu cunoaste legile Romaniei, si sa ne uitam in ce conditii puteti fi perchezitionati.

Perchezitia corporala este legiferata in Noul Cod de Procedura Penala.

Art. 165: Cazurile si conditiile in care se efectueaza perchezitia corporala

(1)Perchezitia corporala presupune examinarea corporala externa a unei persoane, a cavitatii bucale, a nasului, a urechilor, a parului, a imbracamintei, a obiectelor pe care o persoana le are asupra sa sau sub controlul sau, la momentul efectuarii perchezitiei.

(2)In cazul in care exista o suspiciune rezonabila ca prin efectuarea unei perchezitii corporale vor fi descoperite urme ale infractiunii, corpuri delicte ori alte obiecte ce prezinta importanta pentru aflarea adevarului in cauza, organele judiciare sau orice autoritate cu atributii in asigurarea ordinii si securitatii publice procedeaza la efectuarea acesteia.
Ceea ce ne intereseaza este faptul ca articolul citat mai sus vorbeste clar de o infractiune. Acest fapt este subliniat si la Art. 166 (Efectuarea perchezitiei corporale), litera f”: ”descrierea amanuntita a locului si conditiilor in care inscrisurile, obiectele sau urmele infractiunii au fost descoperite si ridicate, enumerarea si descrierea lor amanuntita, pentru a putea fi recunoscute; mentiuni cu privire la locul si conditiile in care suspectul sau inculpatul a fost gasit.” Pentru a putea fi perchezitionat, prin urmare, un procuror, politist sau jandarm care, sa spunem, insoteste inspectorii ANAF, trebuie sa aiba o suspiciune rezonabila ca ati savarsit o infractiune.

Primirea unui bacsis nu este infractiune, dimpotriva, chiar prin ordonanta lui Ponta este legiferata ca venit legal. Nici refuzul de va intoarce buzunarele pe dos, pentru ca asa vrea mujkii unui tampit de la ANAf nu este o infractiune. In cel mai rau caz, poate fi interpretata, abuziv, drept contraventia de care vorbeam mai sus, pedepsita cu amenda de 1.250 lei. Chiar si asa, nu comiteti o infractiune, deci nu are nimeni dreptul sa va perchezitioneze.

Daca folosesc forta si va perchezitioneaza oricum, eventualii bani gasiti in plus la dumneavostra sunt probe obtinute ilegal, prin abuz in serviciu, si sunt inadmisibile in orice instanta. Mai mult, daca se intampla acest lucru, puteti sa faceti plangere penala impotriva celor care v-au perchezitionat. Desigur, dupa ce treceti pe la un psiholog care sa certifice ca ati avut nevoie de tratament, pentru ca ati suferit un soc grav, care va da cosmaruri si va afecteaza calitatea vietii. Asta ca sa puteti cere despagubiri cat mai mari, o suta de mii de euro, de exemplu, de la inspectorul ANAF si eventualul politist, procuror sau jandarm, in solidar cu ANAF, Ministerul de Interne, Ministerul Finantelor si, neaparat, cu ministri care le conduc, citati ca persoane.
Daca nu va perchezitioneaza, dar primiti amenda pentru ca ati fi refuzat sa prezentati sumele de bani detinute, mentionati in procesul verbal ca ati prezentat banii si ca inspectorul a cerut, abuziv, sa va perchezitioneze. Daca inspectorul refuza sa consemneze obiectiile dumneavoastra, e perfect, actul este lovit de nulitate. Daca va consemna, contestati procesul verbal in instanta, aratand ca v-ati conformat legii si ati aratat banii pe care ii aveati, dar inspectorul ANAF, incalcand dreptul dumneavoastra constitutional de a fi prezumat nevinovat, v-a amendat abuziv pentru ca nu v-ati lasat supus unei perchezitii ilegale. Puteti insoti contestatia si de o plangere penala, tot pentru abuz in serviciu si purtare abuziva, ocazie cu care puteti cere si daune morale, pentru incalcarea drepturilor dumneavoastra.

Sursa: nasul.tv

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Donald Trump a blocat, la instigarea lui Elon Musk, planul bipartizan care ar fi evitat o inchidere a guvernului. Masura ii va costa miliarde de dolari pe contribuabilii americani

Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…

o lună ago

Vladimir Putin va tine joi marea conferinta de presa anuala, dupa care va raspunde la intrebarile „cetatenilor rusi”

Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…

o lună ago

O femeie din Cluj a distrus patru masini dupa ce s-a urcat la volan cu o alcoolemie de peste 1 la mie

Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…

o lună ago

Dinga Dinga, o boala misterioasa, care ii face pe pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste rapid in Africa – VIDEO

O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…

o lună ago

Tanar din Timisoara, internat la Psihiatrie dupa ce a lovit-o pe bunica prietenei sale cu un crucifix in fata, sustinand ca il vede pe „Dracul”

Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…

o lună ago