Premierul Citu a afisat o figura extrem de suparata, luni, la ceremonia se Ziua Pompierilor la care a participat si presedintele Klaus Iohannis. Iohannis a pastrat o distanta considerabila fata de premier, in contextul in care cel mai probabil Citu va fi schimbat din functie dupa Congresul PNL pentru a se asigura revenirea USRPLUS la guvernare.
Citu a stat alaturi de ministrul de Interne, Lucian Bode, care afisa o postura extrem de solemna. Premierul parea insa extrem de suparat.
Presedintele Iohannis a fost si el prezent, insa a pastrat o distanta considerabila fata de premier. Recent, la Ziua Marinei, cei doi pareau foarte apropiati.
Citu a reusit spre final sa se pozeze alaturi de Iohannis, insa pe site-ul Administratiei Prezidentiale nu a aparut nicio poza cu Iohannis alaturi de Citu la acest eveniment.
Copresedintele USR PLUS Dan Barna a declarat luni ca, la momentul constituirii coalitiei de guvernare, Florin Citu „parea un premier reformator”, mai aproape de nevoia Romaniei de schimbare.
„La momentul acela nu il cunosteam pe Florin Citu anterior, decat din Parlament, ne-am vazut de doua – trei ori, ne-am salutat de cateva ori, dar miza in aceasta situatie a fost faptul ca Florin Citu parea un premier reformator, mai aproape de nevoia aceasta a Romaniei de schimbare, de reforma, perceptie pe care am avut-o cu totii sau foarte multi dintre noi la momentul constituirii acestei coalitii. Pana la urma, e o chestiune de competenta umana de a putea intelege cum se conduce o coalitie. Daca nu iti respecti partenerii de coalitie, nu ai cum sa functionezi, de fapt de aici vine problema de fond, ideea ca acest cabinet e pe nume personal, ori nu poate fi pe nume personal cat el se sprijina pe voturile a trei parteneri si nu pe ale unuia singur”, a spus Barna, la Europa FM.
El a adaugat ca a avut cu Florin Citu „o relatie civilizata” si ca nu relatia dintre ei a fost problema pentru care au aparut dificultati in functionarea coalitiei.
„Deci nu e o chestiune personala si nu a fost o chestiune personala niciun moment, insa chestiunea de fond este cea legata de capacitatea de a ne respecta intelegere. (…) Am inghitit galusca atunci (dupa demiterea lui Vlad Voiculescu – n.r.) si am spus – pentru responsabilitate, pentru Romania, clarificam ca eventuala remaniere a unui ministru se face discutand in coalitie, evaluand activitatea, punand pe masa argumentele si mergem mai departe in contextul respectiv. Faptul ca in situatia Stelian Ion dimineata ne-am trezit cu programul PNDL, despre care cu doua zile inainte discutasem ca il vorbim peste o saptamana cu amendamente si il facem sa fie credibil, si miercuri a fost bagat cu forta impotriva acordului coalitiei si dupa care seara, in loc sa clarificam problema respectiva, am fost anuntat il va remania pe Stelian Ion, am inteles ca tot ceea ce am semnat noi pentru premier nu insemna nimic, iar acordul din coalitie l-a privit ca pe o gluma. Rezumatul situatiei este urmatorul: avem o coalitie in care unul dintre parteneri nu mai sprijina premierul. In momentul in care coalitia propune un nou premier se poate merge mai departe”, a incheiat Barna.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…