Ciolacu se spala pe maini in cazul blocarii Aliantei Dreapta Unita: „Din BEC fac parte 7 judecatori de la Inalta Curte. S-a apucat Ciolacu sa ii sune?”. Decizia BEC a fost luata in urma sesizarii PSD
Presedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat duminica seara ca nu are nicio legatura cu faptul ca Biroul Electoral Central a respins protocolul de constituire a Aliantei Dreapta Unita, decizie care a fost luata de judecatorii din BEC pe care nici nu stie cum ii cheama.
Ciolacu a fost intrebat, intr-o emisiune la Digi 24, cum comenteaza declaratiile liderilor USR, PMP si Forta Dreptei, care au sustinut ca decizia Biroului Electoral Central este abuziva si luata la cererea PSD.
„Nu am comentat niciodata de cand sunt om politic nicio decizie a niciunui magistrat, nicio decizie a Curtii Constitutionale. Asa se apara statul de drept. Cei care acuzau pana acum ca PSD acopera coruptii, ca PSD nu stiu ce face – nu poti toata viata ta, nu poti sa fii liderul Opozitiei doar prin ura si doar sa fii contra PSD, trebuie sa si construiesti ceva.
Au avut posibilitatea sa construiasca alaturi de PNL timp de opt luni cat a durat marea coalitie de dreapta si am vazut ce a ramas in urma. Un dezastru. Zero fonduri europene, un PNRR pe care trebuie sa il negociem continuu, niciun kilometru de autostrada. (…) Din Biroul Electoral Central fac parte sapte judecatori de la Inalta Curte. S-a apucat Ciolacu sa ii sune pe cei sapte? Nu stiu cum ii cheama”, a spus premierul, citat de Agerpres.
El a adaugat ca le va propune colegilor sai de la Senat sa voteze pentru a se organiza referendumul „Fara penali in functii publice”.
„Mai vor ‘Fara penali in functii publice’ sau nu? Mai vor acel referendum? Eu o sa le propun colegilor mei de la Senat sa voteze sa tinem referendumul. Sa vedem ce spun romanii. Daca trece de Senat, in 30 de zile premierul e obligat sa faca referendum. Vom discuta si acest aspect la coalitie, sa treaca acest referendum prin Senat, sa vedem ce spun romanii. Sunt de acord ca Voiculescu sa candideze? Ca doamna Clotilde sa candideze?”, a sustinut liderul PSD.
Biroul Electoral Central a anuntat ca, in sedinta de duminica, a fost respins Protocolul de constituire a aliantei electorale Alianta Dreapta Unita USR – PMP – Forta Dreptei.
„Ca urmare a analizarii protocolului de constituire a Aliantei electorale dintre Partidul Uniunea Salvati Romania (USR), Partidul Miscarea Populara (PMP) si Partidul Forta Dreptei cu denumirea ‘Alianta DREAPTA UNITA USR – PMP – FORTA DREPTEI’, formulata de Partidul Uniunea Salvati Romania (USR), reprezentat prin Catalin Drula, de Partidul Miscarea Populara (PMP), reprezentat prin Eugen Tomac si Ionut Simionca, respectiv de Partidul Forta Dreptei, reprezentat prin Ludovic Orban, (…) tinand cont de documentele depuse de catre USR in sustinerea protocolului de alianta, respectiv de PSD in sensul respingerii protocolului de alianta, precum si de opiniile exprimate in cadrul dezbaterilor de membrii Biroului Electoral Central in sedinta din data de 17 martie, BEC va respinge protocolul de constituire a Aliantei electorale dintre Partidul Uniunea Salvati Romania, Partidul Miscarea Populara si Partidul Forta Dreptei”, se precizeaza in decizia Biroului Electoral Centrale pentru alegerile din 9 iunie.