Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a precizat marti, in cadrul unui bilant realizat la implinirea a zece luni de mandat, ca in momentul in care a preluat conducerea Primariei aceasta se afla „in faliment, in sensul cel mai propriu al cuvantului”.
El a adaugat ca in aceste luni au existat mai multe pericole care au fost depasite, cu costul „a sute de ore de munca”, mentionand in acest sens inclusiv riscul ca Euro 2020 sa nu fie organizat.
Nicusor Dan a precizat ca, in momentul in care si-a preluat mandatul, Primaria Capitalei avea in cont trei milioane de lei si datorii de trei miliarde de lei.
„Primaria era intr-un faliment pe care nu il declarase”, a spus el.
„Bucurestiul asa cum l-am preluat era un pacient in coma la terapie intensiva si trebuie sa il stabilizezi. Cea mai mare parte a acestor 10 luni au fost dedicate stabilizarii acestui oras”, a subliniat primarul.
Potrivit edilului, in acest moment PMB are o situatie financiara stabila, avand in vedere ca nu are conturile blocate, au fost deblocate investitiile, iar institutia este credibila pe piata.
Nicusor Dan a mai precizat ca au fost restructurate cheltuielile Primariei, astfel incat sumele la capitolul bunuri si servicii au fost diminuate cu peste 200 de milioane de lei in primele sapte luni ale acestui an, fata de perioada similara a anului trecut.
Potrivit edilului, companiile municipale au produs un prejudiciu de sute de milioane de euro, in conditiile in care cheltuielile salariale ale acestora totalizau 150 de milioane de lei anual. Nicusor Dan a adaugat ca la nivelul companiilor municipale vor fi disponibilizati 2.700 de oameni.
„Administratia Firea s-a apucat sa ia proiecte de la sectoare, spre exemplu anvelopari de blocuri, pe care bininteles ca nu le-a facut. In disperare in campania electorala s-a apucat sa asfalteze in Ghencea inainte sa exproprieze oamenii care acum, pe buna dreptate, ne dau pe noi in judecata.
O sa vorbesc de domeniul juridic, inainte de alte domenii, pentru ca este coloana vertebrala a unei administratii. Am gasit jale in domeniul juridic: o institutie cu 5000 de litigii. O institutie care avea contracte cu firme de avocatura dar pe care nu le mai platise de 2 ani.
Va inchipuiti ca cineva sa aiba un litigiu de 900 milioane de euro si sa aiba avocati pe care nu i-a platit de 2 ani?
Am gasit mize de milioane de euro care nu erau atribuite caselor de avocatura respective pentru ca primariei ii era rusine ca nu ii platise de 2 ani. Am reusit sa recastigam increderea caselor de avocatura, le-am dovedit ca suntem parteneri de incredere si am angajat firme de avocatura specializate, pe licitatie evident”, a mai spus Nicusor Dan.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…