BREAKING Piedone a fost saltat de DNA de pe Aeroportul Otopeni, incerca sa plece din tara. Pe 3 mai urmeaza sentinta definitiva
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat vineri de procurorii DNA de pe Aeroportul Otopeni si a fost dus la audieri la DNA intr-un nou dosar de coruptie, deschis recent, au anuntat surse judiciare citate de televiziunile de stiri.
Piedone urma sa se imbarce intr-un avion cu destinatia Germania. Apoi, el s-ar fi indreptat spre Italia. Pe numele acestuia era insa emis un mandat de aducere. Primarul Sectorului 5 a fost dus sub escorta la sediul DNA.
Antena 3, post care il sustine pe Piedone, sustine ca primarul ar fi urmat sa plece intr-o vacanta de 1 Mai. „Piedone tocmai pleca in vacanta alaturi de familia sa atunci cand a fost oprit de ofiterii judiciari”, sustine Antena 3.
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) urmeaza sa pronunte pe 3 mai sentinta definitiva in dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, in decembrie 2019, de Tribunalul Bucuresti la 8 ani si 6 luni de inchisoare.
Piedone, urmarit penal pentru abuz in serviciu
Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, este urmarit penal de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu salubrizarea din sector.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis, vineri, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Cristian Victor Popescu-Piedone, la data faptelor si in prezent primar al Sectorului 5 din municipiul Bucuresti, pentru abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
Procurorii anticoruptie noteaza in ordonanta ca, dupa preluarea atributiilor aferente functiei de primar al Sectorului 5, Piedone, cu stiinta, ar fi omis sa ia masurile inerente atributiilor prevazute de lege, determinate de doua Hotarari ale Consiliului local Sector 5 Bucuresti adoptate in anul 2020 privind salubrizarea Sectorului 5, precum si masurile pentru asigurarea inventarierii, evidentei statistice, inspectiei si controlului furnizarii serviciului.
In consecinta, spun anchetatorii, o societate comerciala care nu detinea licenta ar fi continuat sa incaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice si de la asociatiile de proprietari de pe raza Sectorului 5 tarife majorate cu 25% fata de tariful aprobat de Consiliul local, aceasta in conditiile in care societatea Salubrizare Sector 5 SA (fosta SC Salubrizare Fapte 5 SA), detinuta de Sectorul 5 Bucuresti, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv.