Bibliotecarul Avram Iancu a incheiat cu succes, marti dupa-amiaza, traversarea inot a Marii Galileii, din Israel, sportivul din Petrosani reusind astfel sa-si inscrie numele alaturi de alti 67 de inotatori din lume care au dus pana la capat o asemenea performanta.
„Am facut-o si pe asta! Iti multumesc Tie, Doamne, ca m-ai ajutat sa fac acest inot!”, a spus Avram Iancu la finalul cursei, dupa ce s-a asezat, in genunchi, pe o plaja, in punctul de final al cursei sale de peste 20 de kilometri.
El a multumit apoi tuturor celor care i-au urmarit parcursul cursei de inot din Marea Galileii.
„A fost o cursa obositoare, pe care am finalizat-o dupa aproape 11 ore si 40 de minute. Soarele a fost foarte puternic si mi-a facut ceva probleme. Ma bucur pentru aceasta reusita si pentru romanii care au crezut in mine si m-au incurajat pe tot parcursul zilei. Le multumesc tuturor”, a declarat Avram Iancu, pentru Agerpres.
Bibliotecarul Avram Iancu si-a propus sa parcurga inot Marea Galileii, unde inscrisurile biblice sustin ca Isus Hristos a umblat pe apa, sportivul din Petrosani afirmand ca isi doreste acest lucru pentru a multumi lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a reusit sa realizeze la inotul in ape deschise.
Traseul sau a fost in lungul Marii Galileea, pe o distanta de peste 20 de kilometri, el fiind monitorizat de Galilee Marathon Swimming Association (GMSA), organizatie abilitata la nivel international pentru validarea unei asemenea performante.
Inotatorul din Petrosani a spus ca ideea acestei curse inot i-a venit anul trecut, dupa ce a aflat ca exista posibilitatea ca aceasta traversare sa fie omologata oficial si ca pana acum 67 de persoane au reusit aceasta performanta.
Marea Galileei este un lac de apa dulce situat in nord-estul Israelului, are o adancime de 44 metri, o lungime de 21 kilometri si o suprafata de 168 kilometri patrati.
Bibliotecarul Avram Iancu are la activ mai multe performante la inotul in ape deschise. In iulie 2022 a devenit primul roman care a reusit sa traverseze inot Canalul Bristol, din Marea Britanie. Tot in anul 2022, Avram Iancu a obtinut titlul de „Performance of the Year” din partea Organizatiei Mondiale de Inot in Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), pentru ca in anul 2021 a reusit sa inoate 26 de kilometri impotriva curentului pe Dunare, intr-un timp de 18 ore si 30 de minute, o premiera mondiala.
Intre reusitele lui Avram Iancu se mai numara traversarea inot a Canalului Manecii, in august 2016, iar in vara anului 2017, sportivul din Petrosani a inotat intreg cursul Dunarii, fara costum de neopren, pe o distanta de 2.860 de kilometri, de la izvoare pana la varsarea in Marea Neagra.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…