Augustin Zegrean, fost presedinte al CCR, afirma ca decizia CCR privind amnistia si gratierea nu este nici pe departe o „infrangere” a presedintelui Klaus Iohannis. „Desigur, propaganda PSD-ALDE si asa-zistii comentatori din tabara guvernamentala insista ca decizia CCR ar reprezenta o infrangere a presedintelui, ceea ce nu-i deloc adevarat!”, subliniaza Zegrean.
”Dupa decizia CCR de joi, care a hotarat ca propunerile de modificare a Constitutiei initiate de PNL-USR si PSD-ALDE incalca Legea fundamentala, presedintele Klaus Iohannis si partidele de opozitie au un drum unic de urmat, si sunt convins ca il vor parcurge. Solutia este elaborarea unei legi corecte, un proiect de lege care sa fie acceptat de CCR si, ulterior, introdus in Constitutie.
O spun ca sa inteleaga oricine: decizia CCR de joi nu reprezinta, nici pe departe, o invalidare a referendumului din 26 mai. Judecatorii au analizat niste propuneri de modificare a Constitutiei, nu au luat in discutie, nici o clipa, referendumul organizat cu succes de Klaus Iohannis.
Desigur, propaganda PSD-ALDE si asa-zistii comentatori din tabara guvernamentala insista ca decizia CCR ar reprezenta o infrangere a presedintelui, ceea ce nu-i deloc adevarat! Iohannis si opozitia au solutia elaborarii unei legi corecte, avand totodata in spate masivul vot pe care romanii l-au exprimat la referendumul din 26 mai.
Eu consider ca, de data aceasta, judecatorii CCR au procedat corect. Totusi, este clar ca nu poti scrie in Constitutie chiar ce vrea fiecare dintre noi. Constitutia e un act suprem care nu se modifica in fiecare zi – nu este o lege pe care azi o faci, maine o abrogi. Este normal sa existe o serie de exigente cu privire la textele pe care vrei sa le introduci in Constitutie. Bunaoara, chiar nu era treaba CCR sa spuna ca intrebarile propuse de Klaus Iohannis au fost gandite prost, confuz – asta nu tine de activitatile Curtii.
Acestia sunt pasii firesti: elaborarea unei legi corespunzatoare, acceptarea acesteia de CCR, trecerea acesteia de referendum si introducerea prevederilor in Constitutie”, a declarat Augustin Zegrean pentru Podul.ro.
Presedintele ALDE solicita demisia presedinteloui Romaniei, Klaus Iohannis, dupa ce CCR a decis ca interzicerea amnistiei si gratierii nu poate fi inclusa in Constitutie. „Klaus Iohannis a atras poporul intr-o aventura nesabuita, momindu-l sa faca un joc impotriva democratiei insasi”, sustine Tariceanu.
„Pentru gravele tentative de abatere a Romaniei de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constitutionala, presedintele Klaus Iohannis trebuie sa demisioneze neconditionat si imediat din functie”, afrima Tariceanu.
„S-a demonstrat ca am avut dreptate si judecatorii lui Iohannis au zis ca intrebarea 1 de la referendum este necostitutionala”, a spus si Florin Iordache, pentru Libertatea.
El a precizat ca subiectul a fost unul „de campanie”, referitor la organizarea referendumului pe Justitie in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare din 26 mai.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…