Comisia de ancheta parlamentara privind asaltul asupra Capitoliului l-a citat vineri pe fostul presedinte republican Donald Trump sa prezinte o serie de documente pana la 4 noiembrie si sa depuna marturie in jur de 14 noiembrie, relateaza Reuters.
„Dupa cum s-a demonstrat in audierile noastre, am adunat dovezi coplesitoare, inclusiv de la zeci de fosti angajati, ca ati orchestrat si ati supravegheat personal un efort de a rasturna rezultatul alegerilor prezidentiale din 2020 si de a obstructiona tranzitia pasnica a puterii”, a scris Comitetul intr-o scrisoare catre Trump.
Comitetul cauta documente care sa detalieze discutiile pe care le-ar fi putut avea in lunile premergatoare revoltei din 6 ianuarie si dupa aceea cu parlamentari, membri ai organizatiilor Oath Keepers si Proud Boys, precum si asociatii si fosti asistenti, printre care Roger Stone, Steve Bannon, Michael Flynn si Rudy Giuliani.
Trump a acuzat Comitetul de atac politic asupra lui si de faptul ca refuza sa investigheze acuzatiile sale de frauda electorala pe scara larga.
Probabil ca nu se va prezenta si va incerca sa traga de timp intrucat mandatul comisiei se va incheia probabil la inceputul anului viitor, daca republicanii vor castiga majoritatea in urma alegerilor intermediare din noiembrie.
In august, anchetatorii au confiscat aproape 13.000 de documente intr-o perchezitie spectaculoasa bazata pe un mandat pentru „retinerea de documente clasificate” si „obstructionarea unei anchete federale” de la resedinta din Florida a fostului presedinte Donald Trump.
Documentele, dintre care 103 secretizate si 18 notate „top secret” contin informatii extrem de sensibile despre Iran si China care ar fi putut dezvalui metode de spionaj ale SUA, conform unui articol publicat vineri de Washington Post.
Unul dintre documentele confiscate de anchetatorii federali descrie programul de rachete al Iranului. Un altul „descria activitati de informare foarte sensibile care vizeaza China”, potrivit cotidianului american, care citeaza o sursa apropiata de subiect.
Trump a negat ca ar fi gresit tinand documentele la resedinta sa, sustinand intr-un interviu recent de televiziune ca a desecretizat documentele aflate in posesia sa si ca un presedinte poate declasifica informatii „chiar si gandindu-se la asta”. Procurorii au luat in deradere aceste afirmatii.
Purtatorul de cuvant al fostului presedinte nu a raspuns solicitarilor de comentarii vineri dimineata. Dar dupa ce acest articol a fost publicat online, Trump a postat pe retelele de socializare, condamnand ceea ce el a numit scurgere de informatii si declarand ca totul este o inscenare a FBI si Administratiei Nationale a Arhivelor.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…