O aplicatie romaneasca, lansata de o firma din Pitesti, se bate cu WhatsApp si Viber. Aplicatia le ofera utilizatorilor o tehnologie care foloseste criptare militara.
In acest fel singurul care poate citi mesajul este destinatarul. Cu ONECHAT toate conversatiile sunt criptate in mod implicit insa exista o linie ultra sigura astfel incat utilizatorii pot uita de grija confidentialitatii conversatiilor lor, scrie Adevarul.
Onechat Messenger, aplicatia lansata la inceputul acestui an la Pitesti, are deja peste 25.000 de utilizatori in Europa si Asia, cei mai multi fiind din Iran (5.000) si Romania (4.000). Tinta este de a ajunge la peste 100.000 de utilizatori pana la sfarsitul anului.
”Primele idei privind aceasta aplicatie s-au conturat in 2014. Iar aplicatia efectiva a fost realizata in ultimii doi ani. Echipa care a realizat aplicatia este una foarte pasionata. Iar aceasta pasiune a amplificat dorinta de a lucra la aceasta aplicatie-unicat. Utilizatorii diverselor aplicatii tind sa comunice din ce in ce mai rapid si facil. Iar Onechat Messenger este o aplicatie rapida si usor de utilizat. Tinta noastra este ca pana la sfarsitul acestui an sa ajungem la peste 100.000 de utilizatori din Europa si Asia”, a povestit Robert Zamfir, unul dintre membrii echipei care a realizat aplicatia, echipa ce are in componenta si cativa IT-isti de peste hotare, din Germania, Pakistan si India. Insa peste 90% dintre componentii echipei sunt romani.
Onechat Messenger este si va ramane gratuita, foloseste criptare militara, ce nu a putut fi decriptata pana acum vreodata in cei 40 de ani de cand a fost creata. Avantajul este dat de faptul ca aceasta criptare nu se face prin servere, ci de la un client la altul. In acest fel singurul care poate citi mesajul este destinatarul. ”Serverele functioneaza doar ca relee in cazul aplicatiei Onechat Messenger si nu cunosc niciodata continutul mesajelor. foloseste codare militara avansata, utilizatorii fiind protejati de atacuri, hacking, intruziuni. Prin folosirea criptarii RSA utilizatorii aplicatiei pot fi sigur ca nimeni nu va putea sa le intercepteze si decripteze conversatiile”, precizeaza Robert Zamfir.
Chat-ul poate fi online, sau offline. ”Practic, prin aceasta aplicatie dorim sa oferim posibilitatea unei alegeri”, spune Robert Zamfir.
”Aplicatia in modul offline este foarte utila in cazul conversatiilor la birou sau la facultate. In modul offline poti socializa cu oamenii din vecinatatea ta fara nicio conexiune la internet. Doar setezi aplicatia sa sa se conecteze prin Bluetooth, Wi-Fi sau HOTSPOT. Local chat creeaza retele offline puternice, conectand toate platformele mobile, inclusiv iOS. Toate telefoanele inteligente care au aplicatia Onechat Messenger instalata pot face parte din retea. Daca sunt mai multi utilizatori intr-o retea, raza ei de acoperire creste mai departe. Local chat-ul este perfect pentru zonele cu semnal slab sau chiar fara internet si nu presupune costuri suplimentare din partea operatorilor de telefonie mobila”, a explicat programatorul roman.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook
O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…