Orice tara NATO ar putea solicita, teoretic, protectie in temeiul articolului 5 al aliantei privind apararea reciproca din cauza operatiunilor hibride rusesti, relateaza Kyiv Independent.
Articolul 5 al NATO obliga fiecare stat membru sa considere un atac impotriva unui stat membru drept un atac impotriva tuturor.
Intrebat care ar putea fi raspunsul NATO la operatiunile hibride si incercarile de a destabiliza Europa de la Moscova, un oficial care participa la summitul NATO de la Washington a spus ca „totul depinde de ce actiuni continua Rusia”.
In acest moment, niciun stat membru NATO nu a facut cererea, a declarat sursa.
Oficiali ai seviciilor de informatii occidentale au avertizat despre cresterea operatiunilor de sabotaj rusesti in Europa. O astfel de amenintare a dus la cresterea nivelului de securitate in bazele militare americane din Europa, a relatat CNN la inceputul lunii iulie, citand surse anonime.
In ultimele sase luni, autoritatile poloneze au arestat 18 persoane sub suspiciunea de a desfasura activitati ostile sau de sabotaj in colaborare cu Rusia sau Belarus, potrivit Ministerului de Interne polonez.
Cativa alti suspecti au fost arestati in ultimul an in Germania, Austria, Danemarca, Estonia si alte tari, pentru ca ar fi spionat pentru Rusia sau alte forme de colaborare cu serviile de informatii ruse.
Planul de cheltuieli provizorii negociat intre republicanii si democratii din Camera Reprezentantilor pentru a evita…
Presedintele rus Vladimir Putin urmeaza sa sustina joi conferinta de presa anuala combinata si sesiunea…
Politistii din cadrul Biroului Rutier Cluj au intervenit in noaptea de miercuri spre joi la…
Un doljean, de 53 de ani, a fost retinut, ieri, pentru incitare la ura sau…
O boala misterioasa, care ii face pacienti sa tremure necontrolat, se raspandeste in Uganda intr-un…
Un incident deosebit de grav a avut loc, zilele trecute, intr-o locuinta din Timisoara. Adus…